Foto: Publicitātes foto

Japāņu mākslinieku un dizaineru apvienība "Team Lab" Honkongas mākslas centrā, Ķīnā, radījuši laikmetīgās mākslas darbu - hipnotisku bumbu pasauli, kurā valda skaņa un krāsa.

Mākslas darbu veido lielā telpā pie griestiem piekārtas milzīgas bumbas, kuru apvalks ir jūtīgs pret pieskārieniem un apkārtējās vides krāsu pārmaiņām. "Tām atsitoties pret citiem priekšmetiem vai sajūtot cilvēka pieskārienu, bumbu "āda" maina krāsu, radot visu telpu aptverošu krāsu vilni, kas cilvēku hipnotizē un liek palikt telpā ilgāk nekā parasti," savā interneta vietnē vēsta mākslinieki.

Bumbas savstarpēji "sazinās" ar bezvadu interneta palīdzību, katra izrēķinot savu atrašanās vietu telpā un tādējādi aprēķinot, kurā brīdī kurai jānomaina sava krāsa. 

Mākslinieki norāda, ka līdzīgā veidā sazinās cilvēki, radot informācijas plūsmu sociālajos tīklos - viens ir informācijas avots un pēcāk pārējie viļnveidīgi informāciju izplata līdz visi to ir saņēmuši. Kā jau tas notiek dzīvē, ar laiku kādas konkrētas informācijas aktualitāte atkal mazinās, ko mākslas darbā simbolizē bumbu spilgtuma samazināšanās pēc tam, kad visas ir iekrāsojušās vienā krāsā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!