Droni kļūst aizvien populārāki gan sporta mīļotāju, gan tiesībsargu vidū. Dažādus pielietojumus tiem atraduši arī fotogrāfi, kartogrāfi un pat lauksaimnieki. Ielu mākslinieks KATSU ar savu pēdējo darbu norāda, ka vēl daudzas dronu iespējas nemaz nav apjaustas.

Ņujorkas grafiti mākslinieks ir pirmais zināmais cilvēks, kurš dronu izmantojis vandalisma akta veikšanai. KATSU ar dronu, kurš aprīkots ar krāsu baloniņu, izķēpāja 'Calvin Klein' plakātu. Viņš jau iepriekš guvis atpazīstamību vandalismu izmantojot kā mākslas izteiksmes līdzekli.

"Tas izdevās pārsteidzoši labi. Tas ir tik aizraujoši pirmo reizi ieraudzīt šīs ierīces potenciālu vandalisma veikšanai," viņš atklāj mākslas portālam "Dazed".

Līdz šim jau droni izmantoti dažādu privātuma robežu pārkāpšanai, piemēram, tos izmantojuši paparaci fotogrāfi, lai iegūtu ekskluzīvas slavenību fotogrāfijas. Tāpat ar droniem tiek pārvadātas dažādas aizliegtas vielas un preces, neradot aizdomas par paša bezpilota lidaparāta vadītāja identitāti.

Tieši šādu - pret cilvēku tiesībām vērstu - dronu izmantošanai KATSU ar savu pēdējo darbu vēlas pievērst uzmanību, raksta "Dazed".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!