Fonds "
Mākslai vajag telpu
" sadarbībā ar starptautiski atzīto modes dizaineru Ati Artemjevu ir radījuši jaunu, laikmetīgās mākslas iedvesmotu t-kreklu kolekciju, kas veidota ar mērķi iepazīstināt sabiedrību ar spilgtākajiem Latvijas mūsdienu mākslinieku darbiem.

Projektā ir iesaistījušies tādi pazīstami mākslinieki kā Arnis Balčus, Katrīna Neiburga, Daiga Krūze, Ilze Avotiņa, Paula Zariņa, Kristīne Luīze Avotiņa, Paulis Liepa, Kristians Brekte, Māra Viška, Vija Zariņa, Ritums Ivanovs, Agate Apkalne, Ieva Iltnere un Jana Briķe.

Projekta mērķis ir ne tikai popularizēt talantīgākos Latvijas mākslas pārstāvjus, bet arī turpināt sabiedrisko diskusiju par Laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību, kā arī veicināt interesi par mūsdienu aktualitātēm laikmetīgās mākslas procesos.

Iegādājoties mākslinieciskā dizaina t-kreklu, tā jaunais īpašnieks varēs lepoties ne tikai ar ekskluzīvu modes dizaina elementu, bet arī ar ideju un vērtībām, ko tas pārstāv, norāda fonda pārstāvji.

T-kreklu kolekcijas dizaina autors Atis Artemjevs ir modes mākslinieks ar starptautiski atzītu grādu modes zinātnē, kas iegūts prestižajā Milānas "Istituto Marangoni". Krekli ir ražoti Latvijā, izmantojot vietējo amatnieku prasmes un darbu.

Kolekcija ir ekskluzīva, un pārdošanā būs pieejams vien ierobežots vienību skaits. Krekliem tiks izveidots īpašs interneta veikals, tāpat tos varēs iegādāties labākajos Latvijas dizaina veikalos.

Katram pircējam līdzi tiks iedota kartiņa ar informāciju par izvēlētā mākslas darba autoru un fondu "Mākslai vajag telpu".

Fonds "Mākslai vajag telpu" aicina ikvienu interesentu paust savu atbalstu mūsu māksliniekiem, nopērkot kreklu, nofotografējoties ar to un publicējot attēlu sociālajos tīklos, lietojot mirkļbirku #MVT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!