Foto: Publicitātes foto
No 13. līdz 24. jūlijam Viļakas novadā norisināsies 4. starptautiskais glezniecības plenērs "Valdis Bušs", portālu "Delfi" informē Daugavpils Marka Rotko mākslas centra pārstāvji.

Lai atdzīvinātu un godinātu gleznotāja Valda Buša piemiņu, izceltu viņa radošās darbības nozīmi un popularizētu glezniecību Latgales reģionā, jau ceturto gadu Viļakas novada dome sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru rīko starptautisko glezniecības plenēru "Valdis Bušs 2020". .

4. starptautiskajā glezniecības plenērā "Valdis Bušs" dalībai apstiprināti mākslinieki no Baltijas valstīm: Aivis Pīzelis (Latvija), Agnija Ģērmane (Latvija), Ilgvars Zalāns (Latvija), Ruta Eidukaitīte (Lietuva), Mikole (Lietuva) un Līsi Tani (Igaunija).

Plenēra laikā tapušo darbu izstādes atklāšana notiks 2020. gada 23. jūlijā pulksten 16.00 Kultūras un radošo industriju centrā Viļakā, Klostera ielā 1.

Kā uzsver rīkotāji, glezniecības plenērs ir būtiska Daugavpils Marka Rotko mākslas centra sadarbības platforma ar Viļakas novada domi, sekmējot mākslas procesu tīklojuma paplašināšanos un nodrošinot Latgales kā kultūras telpas atpazīstamību un vietu starptautiski nozīmīgu mākslas projektu norisei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!