Foto: Publicitātes attēli
Vīnes galerijas "Ulrike Hrobsky" izstāžu zālē "Showroom for Young Art" no 25. septembra līdz 8. oktobrim savus jaunākos darbus izrādīs viena no pazīstamākajām Latvijas jaunās paaudzes māksliniecēm Sigita Daugule.

Šī gada pavasarī Sigita Daugule kā pirmā Latvijas pārstāve ieguva prestižo Austrijas programmas "quartier 21" stipendiju, ko iespējams saņemt tikai ar speciālām rekomendācijām no kādas Austrijas kultūras institūcijas, un divus mēnešus dzīvoja un strādāja pašā Vīnes centrā, gleznainajā Muzeju kvartālā. Šajā laikā Sigitas Daugules veikumu pamanīja un novērtēja viena no Vīnē labi pazīstamām galeristēm Ulrike Hrobski, un rezultātā tapa šī personālizstāde, kas notiks mākslas un arhitektūras svētku "Grundstein" ietvaros Vīnes rajonā Soho, kas pēdējos gados izveidojies par vienu no Vīnes īpašajiem galeriju un dažādu kultūras projektu rajoniem.

Savukārt 2011. gada janvārī Sigitai Daugulei gaidāma nākamā personālizstāde Austrijā – šoreiz Zalcburgā. Arī tai aizsākumi meklējami pavasarī "quartier 21" laikā veidotajos kontaktos.

Sigita Daugule Latvijas mākslas vidē ienāca strauji un pārliecinoši 1998.gadā pēc Latvijas Mākslas akadēmijas beigšanas (I.Zariņa un A.Naumova Monumentālās glezniecības meistardarbnīca) ar savdabīgu un atpazīstamu rokrakstu. Pēdējos gados Sigita Daugule attīstījusi jaunu māksliniecisko virzienu, kam raksturīgas spīdīgas, gludas, spoguļveidīgas virsmas, kas saspēlējas ar raupjākām matētām faktūrām. Vairākkārt ieguvusi Austrijas Federālās kancelejas un KulturKontakt stipendijas, piedalījusies daudzās grupu izstādēs un rīkojusi personālizstādes.

Kopš 1994.gada Sigitai Daugulei bijušas 19 personālizstādes Latvijā, Vācijā, Austrijā un viņa piedalījusies vairāk nekā 50 grupu izstādēs Latvijā, Vācijā, Austrijā, Slovēnijā, Igaunijā, Francijā, Zviedrijā, Beļģijā, Dienvidkorejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!