Foto: Publicitātes attēli

Jau nākamnedēļ - 28. februārī - "kim?" Laikmetīgās mākslas centrs "Vita Kuben" galerijā Ūmeo, Zviedrijā atklāj Ievas Kraules personālizstādi "...if all you told was turned to gold". Atklāšanas pasākumu pavadīs Kaspara Groševa performance.

Ievas Kraules jaunajā izstādē dominē siltās krāsas un zemes toņi, kas bija tik ierasti Padomju Latvijas tēlotājmākslā. Šeit tie palīdz veidot laikmetīgās mākslas nereti savrupo un pasauso estētiku. "Amatniecības taktīlums, sajaucies ar atrastiem priekšmetiem, atklāj vēlmi meklēt emocionālu, nostalģisku telpu, kur vēstures fragmenti, atmiņas un aizmirstais saplūst kopā vizuāli emocionālā pieredzē," norāda "kim?" pārstāvji.

Ieva Kraule (1987) dzimusi Rīgā, studē Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās Komunikācijas nodaļā. Agrāk studējusi glezniecību un keramiku, strādā dažādos medijos. Viņas darbi atsaucas uz Padomju laika arhitektūru un interjera dizainu, amatniecību un 90. gadu popkultūru.

Māksliniece izmanto pagātnes dekonstrukciju un kolektīvo atmiņu pieredzi, lai pētītu savu māksliniecisko un estētisko izvēļu cēloņus. Viņas iepriekšējās personālizstādes - "Sengaidītas brīvdienas pie fiktīvu atmiņu bezdibeņa" galerijā "Bastejs", "11 no 10" kim? Laikmetīgās mākslas centrā un "Vientulība būs mans lielākais dārgums" Kalnciema kvartāla galerijā 2014. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!