Foto: Publicitātes foto
Šā gada 15. septembrī Liepājā jau astoto reizi tiks pasniegta rakstnieka Egona Līva piemiņas balva "Krasta ļaudis", kurai darbus var iesniegt līdz 30. jūlijam, portālu "Delfi" informē LPPI "Kultūras pārvalde" pārstāve Dita Dzene.

Līdz 30. jūlijam Latvijas izdevniecības un juridiskas personas tiek aicinātas pieteikt konkursam prozas grāmatu, kas izdota pērnā gada otrajā pusē vai šogad, savukārt Latvijas mācību iestāžu audzēkņi aicināti rakstīt un iesniegt stāstus. Abās kategorijās iesniegtajiem darbiem jāietver patriotisma, latviskuma, jūrniecības un sabiedrībā notiekošo procesu aktualizēšanu un popularizēšanu, kā arī jāatbilst konkursa izvirzītajiem mērķiem, ar kuriem var iepazīties konkursa nolikumā.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties LPPI "Kultūras pārvalde" mājaslapas sadaļā "Kultūra".

Grāmatas nominācijai "Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs" var pieteikt juridiskas personas, rakstot e–pastu uz krasta.laudis@inbox.lv ar norādi "Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs rakstnieka Egona Līva piemiņas balvai". Grāmatas jāiesniedz trīs eksemplāros Latvijas Rakstnieku savienībā Rīgā vai Liepājas Kultūras pārvaldē Liepājā. Balvu fonds – 1000 eiro.

Nominācijai "Labākais skolu jaunatnes literārais darbs" Latvijas vidējo un speciālo mācību iestāžu audzēkņi (9. – 12. klase) aicināti iesniegt stāstus, kas atbilst konkursa tēmai par latviskumu, patriotiskumu, jūrniecību, sabiedrībā notiekošo procesu aktualizēšanu un popularizēšanu. Darbi jāiesūta līdz 2018. gada 30. jūlijam elektroniski, rakstot e–pastu uz krasta.laudis@inbox.lv un norādot autora vārdu, uzvārdu, skolu, klasi, skolotāja vārdu un uzvārdu, savu e–pastu, adresi, tālruņa numuru. Darbs jāiesniedz ar norādi "Rakstnieka Egona Līva 8. literārās prēmijas radošo darbu konkurss". Balvu fonds – 600 eiro.

Iesniegtos darbus abās konkursa kategorijās izvērtēs nozares profesionāļu veidota žūrija. Svinīgā Egona Līva piemiņas balvas "Krasta ļaudis" pasniegšanas ceremonija notiks Liepājā 2018. gada 15. septembrī.

Piemiņas balva "Krasta ļaudis" tradicionāli tiek pasniegta par godu latviešu literatūras klasiķim un kinoscenāristam Egonam Līvam. Rakstnieks ir nesaraujami saistīts ar Liepāju, jūru un tās tematiku. Par to vēsta viņa darbi, kuros viņš allaž aicinājis būt savas zemes patriotiem, neaizmirst jūrniecības nozīmi latviskuma saglabāšanā un valstiskuma nosargāšanā. Lai veicinātu interesi par rakstnieka literāro mantojumu un atbalstītu radošo jaunrades procesu rakstniecībā, reizi gadā tiek pasniegta balva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!