Foto: LETA
Trešdien, 4. aprīlī, Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30 pulksten 18.00 norisināsies Latvijas nozīmīgākā ikgadējā notikuma literatūras nozarē Latvijas Literatūras gada balvas (LaLiGaBa) dzejas lasījumi.

Savus darbus lasīs šī gada nominanti Daina Sirmā, Raibīs un Einārs Pelšs, bet Annas Auziņas dzejoļus, autores deleģēti, deklamēs jaunie dzejnieki Marija Luīze Meļķe, Edvards Kuks un Raimonds Ķirķis. Tāpat izskanēs fragmenti no Narekas Grigora "Žēlabu grāmatas" tulkotājas Valdas Salmiņas lasījumā, savukārt Dace Meiere lasīs daļas no poētiskajām Italo Kalvīno "Neredzamajām pilsētām".
Ieeja bez maksas.

LaLiGaBa ekspertu komisijā šogad strādāja literatūrkritiķe un tulkotāja Ieva Kolmane, kultūras žurnāliste Undīne Adamaite, literatūrzinātnieks Jānis Ozoliņš, dzejnieks un tulkotājs Edvīns Raups, LNB Bērnu literatūras centra un lasīšanas veicināšanas programmu vadītāja Silvija Tretjakova, rakstnieks Osvalds Zebris un dzejnieks Henriks Eliass Zēgners.

Plašāka informācija par visiem šī gada LaLiGaBa nominantiem un viņu darbiem, speciālbalvas un mūža balvas ieguvēju un citām aktivitātēm pieejama vietnē www.laligaba.lv, LaLiGaBas "Facebook" un "Twitter" sociālo tīklu kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!