Foto: LETA
Jāņa Akuratera muzejā Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 6a, 15. augustā notiks Sandras Ratnieces pirmā dzejas krājuma "Šķietami klusu" atvēršanas svētki, portālu "Delfi" informē Memoriālo muzeju apvienības pārstāvis Aivars Eipurs.

Sarīkojumu vadīs un ar krājuma autori sarunāsies Kristaps Vecgrāvis, dzeju lasīs Ēriks Vilsons, bet ar dziesmām pasākumu kuplinās Jānis Cirvelis un Kristiāna Šuksta ar draugiem.

Sandras Ratnieces pirmajā krājumā "Šķietami klusu" iekļauti ilgus gadus krāti dzejoļi, tiem pievienojot beidzamajos gados tapušos. Grāmatā ir gan dzimtas izsāpētais un pieredzētais izsūtījumā, gan mūsdienu pasaule. Autores jūtas un prāts saistībā ar dabu un cilvēkiem, līdz abu saplūšanai, ko vislabāk raksturo lieliskā personifikācija par baļķiem, kuri peld kraulā. Grāmatas māksliniece ir Lilija Berzinska.

Sandra Ratniece ir viena no aktīvākajiem literārā procesa dalībniecēm. Viņa ir literatūrzinātniece, raksta kritikas un apskatus, piedalās daudzās Latvijas Rakstnieku savienības aktivitātēs, ir jauniešu literārās nometnes "Aicinājums" kuratore, kā arī Rakstnieku savienības laikraksta "Konteksts" aizsācēja un galvenā redaktore.

Krājumu izdevis Jāņa Rozes apgāds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!