Foto: Publicitātes foto
Starptautiskajā Viļņas grāmatu tirgū vakar, 19.februārī paziņoti Baltijas grāmatu mākslas balvu laureāti. Vienu no balvām piešķirta par Vladimira Svetlova dzejas un fotogrāfiju grāmatas "b/u / lietots / used" vizuālo noformējumu.

Lietuvas Grāmatizdevēju asociācijas rīkotajā starptautiskajā konkursā piedalījās grāmatas, kuras atlasītas nacionālajos konkursos Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Tās vērtēja starptautiska žūrija, piešķirot balvas trīs izdevumiem no katras valsts.

Par Latvijas skaistākajām grāmatām atzītas V.Svetlova "b/u / lietots / used" (izdevniecība "Orbīta"), Ingas Gailes "Vai otrā grupa mani dzird?" ("Liels un mazs") un Gotharda Frīdriha Stendera ābeču faksimilizdevums ("Neputns").

Dzejnieka, fotogrāfa un mākslinieka Vladimira Svetlova dzejas krājumā "b/u / lietots / used" iekļauti autora dzejoļu oriģināli krievu valodā un to atdzejojumi latviešu un angļu valodā, kā arī autora un Annas Volkovas fotogrāfijas.

Grāmatas kopējo dizainu veidojusi māksliniece Ieva Skuja. Tā publicēta tekstgrupas "Orbīta" izdevējdarbības bilingvālajā sērijā 2014.gada septembrī.

Šo un citas "Orbītas" grāmatas Rīgā iespējams iegādāties veikalos "Valters un Rapa", "Jāņa Rozes grāmatnīca", galerijā "Istaba", kā arī kultūrpreču mājā "NicePlace Mansards" (Kr.Barona ielā 21a (pagalmā)), kā arī internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!