Foto: LETA
Godinot izcilā literāta un valstsvīra Kārļa Skalbes piemiņu, trešdien 7.novembrī, rakstnieka 133.dzimšanas dienā, Vecpiebalgas un Jaunpiebalgas novada skolu jaunieši devušies stafetes skrējienā no Skalbes mājām ”Saulrieti” Vecpiebalgā, līdz Brīvības piemineklim Rīgas centrā, portālu ”Delfi” informē biedrība "Piebalgas attīstībai".

No Skalbes mājām 133 kilometrus garajā ceļā līdzi ņemta ”Saulrietu” kamīnā iedegtā uguns, lai vakarā tās gaisma atspīdētu Brīvības piemineklī iekaltajā Kārļa Skalbes veltījumā ”Tēvzemei un Brīvībai”, teic pasākuma organizatori.

Biedrība ”Piebalgas attīstībai” aicina ikvienu ar labām domām pievienoties skrējienam un kādā no posmiem, kopā ar Piebalgas jauniešiem, nest gaismu, skrējienu veltot Kārļa Skalbes piemiņai un Latvijai.

Plānotais skrējiena maršruts un laika grafiks 2012.gada 7.novembrī :

7:50 Kārļa Skalbes memoriālais muzejs ”Saulrieti”
8:05 Vecpiebalga
8:35 Ineši
10:15 Ērgļi
11:55 Taurupe
12:50 Ķeipene
14:20 Suntaži
16:10 Ropažu pagrieziens
17:30 Līči
18:00 Dreiliņi
18:20 Lubānas/Dārzciema iela
18:40 Krasta/Lāčplēša iela
19:05 Brīvības piemineklis

Skrējiena maršruts Rīgas teritorijā : Lubānas iela – Slāvu iela - Krasta iela – 11.Novembra krastmala – Kaļķu iela – Brīvības piemineklis.

Jau no pulksten 18:30, ar koncertu Brīvības pieminekļa pakājē, visus klātesošos iepriecinās komponists Jānis Lūsēns un dziedātājs Zigfrīds Muktupāvels, bet Kārļa Skalbes dzeju lasīs aktieris Kaspars Zvīgulis.

Stafetes skrējiena "Nesam Gaismu" organizēšanas norisei, kā arī skrējiena virzībai tiešsaistē tā norises dienā, būs iespējams sekot blogā šeit

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!