Biznesa augstskolas "Turība" apgāds laidis klajā autora Arvīda Dinija Deģa satīrisko dēku romānu "Nesodāmais avantūrists".

Arvīda Dinija Deģa "Nesodāmais avantūrists" ir romāns ar maģiskā reālisma iezīmēm jeb mūsdienīga dzimtas sāga par to, kā tiek pārmantots avantūrista gēns vairākās Kāļu dzimtas paaudzēs un reizē arī satīra par Ostapam Benderam radniecīgām dvēselēm Latvijas nesenajā vēsturē. Tie ir jauna cilvēka memuāri, kas lasītāju iepzīstina ar galvenā varoņa Edija Kāļa savdabīgo stāstījumu. Grāmatas vāka dizainu veidojusi Evita Bula.

"Smējējus un apsmējējus latviešu literatūrā atrast visai pagrūti, vēl mazāk ir satīras un kārtīga humora radītāju. Arvīds Dinijs Deģis gatavs ar jauno romānu 'Nesodāmais avantūrists' apliecināt, ka Andreja Skaiļa asspalvainā, aszobainā pasaules redze atstājusi paliekošu iespaidu uz romānista pirmā garadarba izdomu. Romāns par Ediju Kāli un viņa plašo, sazaroto dzimtu, draugiem un paziņām aizved lasītāju humora pārpilnā, absurdā, mūsu pašu radītā un pašu piedzīvotā realitātē. Romāna varoņi meklē laimi, gaišo, dvēselisko pasauli, bagātību, slavu un titulus. Bet viņiem šie dzīves jaukumi krīt rokā vai izslīd cauri aumež vien caur sarkasma un humora tīklu," atzīst rakstniece Eva Mārtuža.

Arvīds Dinijs Deģis savu daiļradi sācis ar romantisko un erotisko dzeju ("Debesu Žonglieris", 2005 un "Siržu Bokss", 2007). Pamudinājums pievērsties prozai bija jau 2004. gadā, kad Arvīds Dinijs Deģis studējis rakstnieces Noras Ikstenas meistardarbnīcā.

"Ko tu vari niekoties ar dzeju, ja tev ir izsmalcināta prozaiķa domāšana un tu varētu gūt panākumus ar lieliem darbiem," rakstniece aicinājusi.

Šobrīd autors pievērsies romānu rakstīšanai un gatavojas viesoties Latvijas pilsētās, lai prezentētu savus darbus un tiktos ar lasītājiem, kā arī strādā pie sava jaunākā romāna, kurā aprakstīs Rīgu kā "Mazo Parīzi".

Grāmatas atvēršanas svētki notiks 28. februārī plkst. 14.00 izstāžu centra "Ķīpsala" literārās kafejnīcas telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!