Foto: Publicitātes attēli

Pēc lielas lasītāju vēlēšanās apgādā "Valters un Rapa" atkārtoti tiek izdota Māra Putniņa pirmā grāmata “Mežonīgie pīrāgi. Dienvidjūras pasaka”. Šoreiz mazākā un patīkamākā kabatas formātā kā arī e-grāmatas versijā, kas pieejama www.fastrbooks.com, portālu "Delfi" informē apgāda pārstāvji.

Ostas pilsētā Murseļā mežonīgie Dienvidjūras pīrāgi ar viņu šausminošo vadoni Mordānu priekšgalā nolaupa brīnumjauko Magoņmaizīti Eloīzu.

Atbrīvot sagūstīto meiteni dodas jaunekļi Eklērs un Radziņš. Un piedzīvojumi sākas – jūras kauja ar spūņu karalisko floti, cīņas ar asinsdesu laupītājiem, dēkas bruņinieku turnīrā, desu cietumā, Džadidas vergu tirgū un pīrāgu patvēruma vietā – Tortiljas salā un
vēl, un vēl. šajā plašajā Konditora pasaulē, kur katrs rīkojas atbilstoši tik vien kā savam pildījumam un pagatavošanas veidam.

Mākslinieks, scenārists, producents un rakstnieks Māris Putniņš dzimis 1950. gadā. Beidzis Valsts Leļļu teātra aktieru studiju, studējis Latvijas Mākslas akadēmijā un Liepājas Pedagoģijas institūtā. Laikā no 1973. līdz 1985. gadam bijis aktieris Liepājas teātrī. Pēc tam sešus gadus strādājis Rīgas Kinostudijas leļļu filmu studijā. Kopš 1991. gada ir animācijas studijas "Animācijas Brigāde" vadītājs un producents.

Sarakstījis apmēram 70 scenāriju spēlfilmām ("Mazie laupītāji", 2009) un animācijas filmām (seriāls "Avārijas Brigāde", seriāls "Munks un Lemijs", pilnmetrāžas leļļu filma "Trīs musketieri" u.c.). Vairāku lugu autors. Kinematogrāfistu savienības biedrs.

Kopš 2003. gada Putniņš izdevis četrus piedzīvojumu romānus bērniem un pieaugušajiem: "Mežonīgie pīrāgi. Dienvidjūras pasaka", "Mežonīgie pīrāgi un Pelmeņkatepetls", "Mežonīgie pīrāgi un Lielais Indriķis" un "Mežonīgie pīrāgi un pildītie pipari". Šobrīd top piektā grāmata "Mežonīgie pīrāgi un Imperators", kas gaidāma jau šī gada nogalē. Grāmatas papildina krāsainas un asprātīgas paša autora veidotas ilustrācijas.

Grāmatas guvušas ievērību arī Lietuvā (apgāds Nieko rimto) un Vācijā (S. Fisher Verlag GmbH). Putniņa piedzīvojumu romāna bērniem "Mežonīgie pīrāgi. Dienvidjūras pasaka" lietuviešu valodā izdevis bērnu grāmatu apgāds "Nieko rimto" savukārt tulkojumu vācu valodā laidusi klajā viena no lielākajām un ievērojamākajām Vācijas izdevniecībām "S.Fischer Verlag". Izdevums vācu valodā nominēts prestižajai Vācijas Jaunatnes literatūras balvai kategorijā "Labākais bērnu literatūras izdevums".

Vācijas Jaunatnes literatūras balva ir vienīgā valstiska mēroga atzinība, ko Vācijā jau kopš 1956.gada pasniedz par izcilām bērnu un jauniešu grāmatām. Balvu piešķir neatkarīga literatūras kritiķu žūrija. Nominētos darbus publikai izziņoja Leipcigas grāmatu tirgū, savukārt uzvarētājus tradicionāli paziņos Frankfurtes grāmatu tirgū. Putniņa romāns "Mežonīgie pīrāgi" Vācijā kļuvis ļoti populārs, to apliecina grāmatas panākumi, jo Berlīnes grāmatu veikalos tā ierindojusies desmit visvairāk pirktāko grāmatu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!