Foto: Publicitātes foto
Raiņa un Aspazijas muzeja izstāžu zālē, Baznīcas ielā 30, 8. septembrī, no pulksten 20.00 līdz 24.00, notiks jauno dzejnieku antoloģijas un jauno mākslinieku dzejas ilustrāciju albuma "Kā pārvarēt niezi galvaskausā?" atvēršanas un ilustrāciju izstādes atklāšanas pasākums, portālu "Delfi" informē Memoriālo muzeju apvienības pārstāvji.

Pasākumā uzstāsies antoloģijā iekļautās dzejas autori: Lote Vilma Vītiņa, Marija Luīze Meļķe, Raimonds Ķirķis, Anna Belkovska, Lauris Veips un Kirils Ēcis, kā arī izdevuma sastādītājs un redaktors Artis Ostups. Jaunākās paaudzes dzejnieki uzstāsies ar dzejas lasījumiem un dzejas performancēm.

Izstādē būs iespēja apskatīt jauno mākslinieču, Maijas Kurševas audzēkņu, Karlīnas Martas Zvirbulas, Alises Krajevičas, Beātes Gredzenas, Sigitas Ēķes, Annas Malickas, Kates Rasas Ozolas un Baibas Jegorovas darbus. Ilustrācijas drukātas uz risogrāfa, divās krāsās, katrai ilustrācijai krāsas atšķirīgas. Būs iespēja satikt un iztaujāt ilustrāciju autores. Izstāde būs skatāma līdz septembra beigām.

Artis Ostups dzejas antoloģijas priekšvārdā raksta: "Domājot par šiem septiņiem autoriem, nāk prātā ideja un tiešs vēstījums kā laikmetīgas vērtības, kas daļēji iezīmē pretstatu dziļdomībai un filigrānai stilizācijai pēc modernisma paraugiem. Jauno autoru darbi arvien biežāk aicina uz sarunu par kādu viņiem būtisku dzīves epizodi, nemēģinot to aptumšot ar virtuozām iztēles ainām, eksistenciāliem vispārinājumiem vai elitārām kultūras atsaucēm."

Pasākumu rīko izdevniecība "Valters Dakša" sadarbībā ar Raiņa un Aspazijas māju un "Dzejas dienām". Pasākums iekļauts arī "Baltās nakts" programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!