Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 24. janvārī, pulksten 18.00 Raiņa un Aspazijas muzejā, Baznīcas ielā 30, Rīgā notiks modernās krievu dzejas latviskojumu antoloģijas "Dziedāšanas sezona" atvēršanas svētki, portālu "Delfi" informē izdevēji no apgāda "Literatūras kombains".

Grāmata apkopota Vijas Birkovas, Mairas Asares, Aldas Barones, Sergeja Moreino, kurš ir arī antoloģijas sastādītājs, atdzejotā krievu modernā dzeja.

"Grāmata pārsteidz ar poētisko daudzveidību, autoru ģeogrāfiju un arī tajā iekļauto dzejas tekstu ietekmi uz savas paaudzes autoriem," raksta izdevēji.

Autoru vidū minami tādi slaveni moderno krievu dzeju iespaidojuši un arvien iespaidojoši talanti kā Šamšads Abdulajevs, Hamdams Zakirovs, Vadims Mesjats, Boriss Bartfelds, Igors Belovs, Sergejs Mihailovs, Sergejs Zavjalovs, Jānis Grants, Boriss Kolimagins un citi, daļai dzeja jau bijusi publicēta latviskojumos.

"Literatūras kombains" ir 2011. gadā dibinātās tāda paša nosaukuma biedrības apgāds. Nozīmīgākie izdevumi – Andras Manfeldes romāni "Adata" un "Dzimtenīte", Katrīnas Rudzītes dzejoļu krājums "Saulesizplūdums", Vijas Laganovskas dzejoļu krājums "2 soļi pirms Pleskavas divīzijas", Sergeja Moreino stāstu krājums "Hypnoses". Apgāds "Literatūras kombains" ir atvērts sadarbībai ar dažādu tautību autoriem un nodrošina ātru izdevējdarbības ciklu vietējai un pārrobežu literatūrai. Sērija "Pierobeža" ir izveidota, lai parādītu tās literatūras, kas netop nosacītās literārās dzīves centrā, savdabību, kolorītu un kvalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!