Baltijas Asamblejas speciāli izveidotā žūrija asamblejas balvu literatūrā piektdien nolēma piešķirt latviešu rakstniecei Norai Ikstenai.
Ikstenai balvu pasniegs par grāmatu "Nenoteiktā bija".

Literatūras eksperte Liāna Langa piektdien žurnālistiem paskaidroja, ka Ikstenai balvu nolemts piešķirt par sarakstīto grāmatu un kopumā par viņas darbību sabiedrībā un kultūras jomā, kā arī par humānisma ideālu nostiprināšanu sabiedrībā.

"Mēs ļoti lepojamies ar Noru Ikstenu," sacīja Langa.

Baltijas Asamblejas balvu mākslā saņems igauņu mākslinieks Andress Tali par veiksmīgo dalību starptautiskās izstādēs un jaunu metožu izmantošanu daiļradē.

Igaunijas mākslas eksperte Elo Tusta žurnālistiem klāstīja, ka Tali ir ļoti profesionāls un dinamisks mākslinieks, turklāt viņš jau vairākus gadus strādā ar mūsdienīgām tehnoloģijām un ar to palīdzību arī rada jaunākajās paaudzēs interesi par savu mākslu.

Savukārt balvu zinātnē saņems lietuviešu zinātnieks Ģedimins Vaļkjūns par savu monogrāfiju "Malārijas parazīti un putnu hemosporīdi".

Balvas visiem trim laureātiem pasniegs 16.decembrī Viļņā. Viņiem Baltijas asambleja pasniegs nelielu statuju, sertifikātu un naudas prēmiju - piecus tūkstošus eiro (3,5 tūkstošus latu).

Baltijas Asambleja apbalvojumus par ieguldījumu literatūrā, mākslā un zinātnē pasniedz jau kopš 1993. gada, lai popularizētu un atbalstītu mākslas, zinātnes un literatūras pārstāvjus no Baltijas valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!