Foto: Publicitātes attēli
Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padomi aicina kopā ar savām atvasēm piedalīties Starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas lasītāju simpātijas noteikšanā un nobalsot par jūsuprāt skaistāko un aizraujošāko bērnu literatūras grāmatu Latvijā, kas izdota laikā no 2011. gada 31. maija līdz 2012. gada 31. maijam.

Lasītāju simpātijas balsojumā piedalās 14 dažādas bērniem un jauniešiem domātas grāmatas, kas saņēmušas Jāņa Baltvilka balvas nominācijas gan rakstniecībā, gan grāmatu mākslā. Balsojumā ar tumšāku krāsu izcelts Baltvilka balvai izvirzīties rakstnieks, tulkotājs un/vai grāmatas ilustrators.

Balsojumā no viena datora 24 stundu laikā var nobalsot vienu reizi tikai par vienu no pretendentiem. Portāls "Delfi" patur tiesības pēc balsojuma noslēgšanās pārbaudīt rezultātus, dzēšot negodīgi veiktus balsojumus.

Balsojums norisināsies līdz 23. jūlijam (ieskaitot), bet balva grāmatu autoriem un māksliniekiem, kā arī lasītāju simpātijai tiks pasniegta 24. jūlijā – Jāņa Baltvilka dzimšanas dienā.

Starptautisko Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā un grāmatu mākslā Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padome (IBBY Latvijas nodaļa) pasniedz kopš 2004. gada, kopš 2008. gada balvu piešķir arī vienam Baltijas jūras reģiona rakstniekam un viņa darba tulkotājam.

Balvas uzdevums ir fokusēt sabiedrības uzmanību uz pozitīvu mērķi – bērnu, kurš lasa interesantu un skaistu grāmatu latviešu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!