Foto: LETA

17. februārī plkst. 18.00 Rakstniecības un mūzikas muzejs (RMM) aicina uz pasākumu „Lieliskais četrinieks”, kas notiks Kaņepes kultūras centra telpās Skolas ielā 15. Pasākumā piedalīsies Uldis Bērziņš (titulbildē), Ingmāra Balode, Gundega Repše un Inga Gaile, portālu „Delfi” informēja RMM pārstāvji.

"Lieliskais četrinieks" piedāvās iespēju būt klāt rakstnieku sarunās. "Lielisko četrinieku" veidos divi dažādu paaudžu rakstnieku "pāri" prozā un dzejā.

Uldis Bērziņš ir zināms gan kā latviešu dzejas poētikas reformētājs 70. gados, gan kā virtuozs atdzejošanas meistars. Par sarunu partneri viņš šajā reizē izvēlējies Ingmāru Balodi, kuras abas dzejas grāmatas saņēmušas Latvijas Literatūras gada balvu (2007, 2012) un kuru pats Bērziņš raksturojis kā "izcilu dzejdari".

Savukārt Gundega Repše, kura 90. gados kļuvusi par vienu no spilgtākajām personībām latviešu prozā, uz sarunu aicinājusi Ingu Gaili. Gaile iekarojusi lasītāju un kritiķu atzinību kā spoža mūsdienu dzejniece un dramaturģe, bet šobrīd strādā pie sava debijas romāna – jeb, Repšes vārdiem runājot, "top par prozisti".

Pasākuma ievadā notiks saruna par rakstnieku paaudžu attiecībām dažādos laikos, tiks noskaidrots, kas ir dalībnieku autoritātes un ko viņi lasa. Tomēr galvenie sarunas vadītāji būs paši rakstnieki, kuri diskutēs par literatūru, rakstnieka lomu sabiedrībā, kā arī citiem sev aktuāliem jautājumiem.

Rakstniecības un mūzikas muzeja pasākumi KKC telpās notiek katra mēneša trešajā trešdienā. Ieeja pasākumā par ziedojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!