Carnikavā darbs pie izcilā dzejnieka Ojāra Vācieša kapavietas sakopšanas rit pilnā sparā, un akmeņkalis Guntis Pandars tēlnieka Gļeba Panteļejeva izgatavoto rakstnieka portreta maketu kaļ granītā, vēstīts Carnikavas mājaslapā www.carnikava.lv.

Portreta kalšana granītā prasa rūpīgu un precīzu darbu, akmeņkalis to veic savā darbnīcā ar punktmašīnas palīdzību – katrs punkts, kas iezīmēts pieminekļa maketā, noteiktajos izmēros tiek izkalts granītā.

Vācieša portrets piemineklī atveidots zibens šķērsgriezumā, savukārt dzejnieka mūžībā aizgājušās sievas, literātes Ludmilas Azarovas kapavieta būs balta lode, simbolizējot saulesgaismu, sievišķo pilnību, mūžīgo izlīdzinājumu.

"Vācietis man pašai jaunībā bija ideologs, un, pateicoties viņa dzejai, es izdzīvoju padomju laiku, sadzīvojot ar sevi. Ludmilu Azarovu es izjūtu kā putnu dzejniekam uz pleca, kāda viņa arī visu mūžu ir bijusi," teikusi pieminekļa idejas autore, arhitekte Inguna Rībena.

Viņas veidotā iecere, kas tapa jau pirms 30 gadiem un tolaik uzvarēja projektu konkursā par O.Vācieša kapavietas sakārtošanu, tagad tiek īstenota ar pašvaldības, valsts un ziedotāju finansiālu atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!