Foto: Publicitātes attēli

No 10. līdz 15. augustam Kurzemē notiek jau devītā interneta žurnāla "Satori" radošā vasaras nometne, kas šogad pulcējusi vairāk nekā 20 Latvijas literātu. Nometnē tapušos prozas, dzejas un esejistikas darbus varēs dzirdēt lasījumos svētdien, 15. augustā, plkst. 15.00 nometnes norises vietā, "Dabas notikumu dārzā".

Līdzīgi kā citus gadus, nometnei dota vienojošā tēma – šoreiz "bailes", ko nometnes dalībnieki interpretēs trīs literārajās meistarklasēs dzejnieces Ingmāras Balodes, rakstnieka Svena Kuzmina un publicistes Santas Remeres vadībā. Tāpat nometnes dalībnieki varēs attīstīt savu radošumu un labāk izprast bailes dzejnieces Agneses Krivades nodarbībās. Nometnē tapušie darbi kļūs par pamatu "Satori" "Baiļu grāmatai".

Bailes par nometnes tēmu tika izraudzītas, reaģējot uz pandēmijas raisīto nedrošības un apdraudētības sajūtu, tomēr šī emocija nometnes tekstos tiek skatīta plašāk, meklējot jaunus veidus, kā godīgi un mākslinieciski interesanti par to reflektēt.

Uz lasījumiem aicināts ikviens, tomēr pasākuma apmeklētājiem būs jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas sertifikāts kopā ar personu apliecinošu dokumentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!