Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu dziedātājs un dziesmu autors Bobs Dilans neapmeklēs decembrī Stokholmā gaidāmo Nobela ceremoniju, lai saņemtu viņam piešķirto Nobela prēmiju literatūrā, jo viņam ir "citas saistības", trešdien paziņoja Zviedrijas akadēmija.

"Zviedrijas akadēmija vakar no Boba Dilana saņēma personīgu vēstuli par to, ka viņš decembrī nevarēs doties uz Stokholmu, lai saņemtu Nobela prēmiju literatūrā," teikts akadēmijas paziņojumā. "Viņš vēlas, ka varētu saņem balvu personīgi, taču citi pienākumi to diemžēl padara neiespējamu. Viņš uzsvēra, ka jūtas neticami pagodināts par Nobela prēmiju."

Akadēmija norādīja, ka ciena Dilana lēmumu, taču esot "neparasti", ka Nobela prēmijas laureāts nebrauc uz Stokholmu personīgi saņemt balvu.

"Mēs gaidām Boba Dilana Nobela lekciju, kas ir vienīgā prasība un viņam jānolasa sešu mēnešu laikā no 2016. gada 10. decembra," paziņoja akadēmija.

Iepriekš Dilans bija izteicies, ka plāno doties uz Stokholmu un saņemt prēmiju.

75 gadus vecais Dilans ir pirmais dziesmu autors, kurš saņēmis prestižo apbalvojumu. Zviedrijas akadēmijā 13. oktobrī sanākušie žurnālisti paziņojumu par ASV iemīļotā dziesminieka godalgu uzņēma ar izbrīnu un ilgiem aplausiem.

Mūziķis iepriekšējos gados bija minēts starp iespējamiem prēmijas ieguvējiem, taču viņš nekad netika uzskatīts par nopietnu pretendentu uz Nobela prēmiju literatūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!