Foto: Publicitātes attēls

24. augustā paziņoti festivāla "Dzejas dienas 2022" balvas nominanti, kurai šogad izvirzīti dzejnieki Ivars Šteinbergs, Elīna Bākule-Veira, Žebers, Artis Ostups un Andra Manfelde, portālu "Delfi" informēja Dzejas dienu pārstāve.

Ivars Šteinbergs, kurš par savu debijas krājumu "Strops" ieguva 2021.gada "Dzejas dienu" balvu, šogad nominēts par savu otro krājumu "Jaunība" (Neputns), Elīna Bākule-Veira par krājumu "Tas ods mani meklē kopš 1981.gada" (Orbīta), Žebers par krājumu "Ceļš pie patērētāja" (Neputns), Artis Ostups par krājumu "Variācijas par mēness tēmu" (Neputns) un Andra Manfelde par grāmatu "Poēma ar mammu" (Dienas Grāmata).

Uzvarētāja paziņošana un apbalvošana norisināsies "Dzejas dienu" noslēguma pasākumā 11. septembrī Latvijas Mākslas akadēmijas dārzā pulksten 18.00. Pasākumā dzeju lasīs nominētie autori un muzicēs dzejnieks un mūziķis Pēteris Draguns.

"Dzejas dienu" balvas laureāts saņems naudas balvu 1000 eiro apmērā. Balvas žūrijā šogad strādā dzejnieki un festivāla padomes locekļi Ērika Bērziņa, Edvards Kuks un Anna Auziņa, kā arī literatūrzinātnieks Jānis Ozoliņš. Balvai tika pieteikti 18 oriģināldzejas krājumi un četri atdzejas krājumi, tostarp pirms mēneša mūžībā aizgājušā dzejnieka Knuta Skujenieka atdzejotā grāmata ""Es mīlu tikai tad, kad dziedu". Eiropas tautasdziesmas" (Neputns).

Festivāls "Dzejas dienas" šogad norisināsies no 2. līdz 11. septembrim un Rīgā pulcēs vairāk nekā 50 Latvijas un ārvalstu dzejniekus vairāk nekā 20 dažādās norisēs. Šī gada festivāla sauklis ir "Dzeja vieno". Ar pilnu "Dzejas dienu" programmu var iepazīties festivāla mājaslapā. Aktuālā informācija par festivāla norisēm būs pieejama arī sociālās saziņas vietnēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!