Foto: Kaspars Garda, Rīga 2014
14.augustā, 19.30, kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" notiks Latvijas mūsdienu autoru dzejas un prozas lasījumi, kā arī tekstgrupas "Orbīta" izdoto un topošo grāmatu prezentācija.

Kā portālu "Delfi" informē nodibinājuma Rīga 2014 Sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Mārtiņš Drēģeris, pasākumā piedalīsies Semjons Haņins, Jeļena Glazova, Artūrs Punte, Sergejs Timofejevs, Dmitrijs Sumarokovs, Arvis Viguls, Inga Gaile, Ingmāra Balode un Pēteris Draguns.

Tekstgrupa "Orbīta" radās 1999.gadā, apvienojoties pieciem atšķirīgiem krievu valodā rakstošiem Latvijas autoriem un kļuva par multimediālu projektu, kurā fotogrāfijas, video, mūzikas un literatūras sintēze ir tapusi par apvienības māksliniecisko stilu. Autori publicē dzejas un mākslas izdevumus, kā arī sniedz dzejas lasījumus Latvijā un ārpus tās (Krievijā, Zviedrijā, Baltkrievijā, Vācijā, Lielbritānijā, Amerikā un citur).

Sadarbībā ar Rīga 2014 turpinās "Orbīta" izdevējdarbības programma. Sērijas ietvaros tiek veidotas Latvijas krievu dzejnieku, fotogrāfu un multimediju mākslinieku grāmatas, kā arī grāmata, kurā apkopoti pazīstamu latviešu autoru krieviski rakstītie dzejoļi.

Tāpat trešdien kultūras vasarnīcā būs kontaktimprovizācijas nodarbība ar Inesi Upenieci pl.18.00.

Savukārt 22.00 Lattelecom Eiropas kino vakarā tiks demonstrēta režisora Olivjē Dāna (Olivier Dahan) drāma "Dzīve rožainā gaismā". Filma stāsta par leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas dzīvi. Uzaugusi neaprakstāmā nabadzībā, Piafa guva milzu panākumus, izcīnīja vietu uz pasaules lielākajām skatuvēm un iekaroja klausītāju sirdis visā pasaulē. Galvenajās lomās: Mariona Kotijāra (Marion Cotillard) un Žerārs Depardjē (Gérard Depardieu). Ievadvārdus par filmu teiks kinokritiķe Daira Āboliņa. Filma franču valodā ar subtitriem latviešu valodā. Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!