Foto: Publicitātes foto

Literatūras festivālā "Prozas lasījumi" par laureātiem kļuvuši Sergejs Timofejevs un Daina Tabūna, informēja festivāla organizatori.

Timofejevs uzvarēja ar stāstu "Dzeltenie taustiņi", balvā saņemot radošo atvaļinājumu Baltijas rakstnieku un tulkotāju centrā Visbijā, savukārt Tabūna - ar stāstu "Pēdējais sols", balvā saņemot iespēju doties radošā atvaļinājumā uz rakstnieku rezidenci Splitā, Horvātijā.

Festivāla veicināšanas balvas sadarbībā ar literatūras žurnālu "Domuzīme" saņēma Anete Konste, Andris Akmentiņš, Ilmārs Šlāpins un Krišjānis Zeļģis, un alternatīvās žūrijas balvas ieguva Ilmārs Šlāpins, Juris Zvirgzdiņš, Jana Egle, Linda Skranda un Inese Zandere.

Uz laureāta tituliem un balvām pretendēja visi festivāla autori, izņemot ārvalstu viesus.

Festivāla dalībnieku darbus klausījās un vērtēja profesionāla žūrija, kuras sastāvā bija literatūras kritiķe Anda Baklāne, Latvijas Universitātes profesors salīdzināmajā literatūrzinātnē Ojārs Lāms, izdevniecības "Dienas Grāmata" direktore un galvenā redaktore Dace Sparāne-Freimane, literatūras un latviešu valodas skolotāja, literatūrzinātniece Lita Silova.

Alternatīvajā žūrijā bija Baltu filoloģijas bakalaura programmas studentes Liene Ģērmane, Rūta Kalsone, Evita Cirša, Liene Kāposta un Anna Mirčeva.

Festivāls "Prozas lasījumi" norisinās kopš 1995.gada, un tā pamatprogrammu veido vietējo autoru lasījumi, kuros klausītājus iepazīstina ar līdz šim nepublicēta teksta fragmentiem. Tekstus vērtēs nozares profesionāļu un alternatīvā studentu žūrija.

Festivālu organizē biedrība "Latvijas Rakstnieku savienība" ar Rīgas domes, Valsts kultūrkapitāla fonda, kā arī programmas "Radošā Eiropa" un organizācijas "Literatūra pāri robežām" atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!