Foto: Publicitātes attēls

Rīgā no 2. septembra līdz 11. septembrim norisināsies festivāls "Dzejas dienas", kas kopā pulcēs vairāk nekā 50 Latvijas un ārvalstu dzejniekus vairāk nekā 20 dažādās norisēs, informēja festivāla pārstāve Kristiāna Šuksta.

Festivāls "Dzejas dienas 2022" tiks atklāts ar lasījumiem un performanci 2. septembrī mākslas centrā "Noass", kas jau vairākus gadus darbojas kā festivāla vēstniecība.

Šogad festivāla programmā iekļauti gan tradicionālie pasākumi – "Ceļojums ar dzejniekiem", kas šogad notiks Spilves apkārtnē, jauno autoru lasījumi, atdzejas lasījumi "Vijoļšķūnī", ārzemju viesu lasījumi, tiešsaistes akcija "Dzejas rupors" – gan lasījumi neierastos formātos.

No jauna atdzims pasākums "Klasiskās dzejas vakars" teātra klubā "Hamlets" 9. septembrī, bet 6. septembrī sadarbībā ar teātra festivālu "Homo Novus" norisināsies "Latvijas PEN dziedājumi".

2021.gadā festivāls pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezās Esplanādē ar lasījumiem pie Raiņa pieminekļa, un šogad tie atkal norisināsies Raiņa dzimšanas dienā – 11. septembrī –, piedāvājot klausītājiem iepazīties ar dažādu dzejnieku politisko dzeju. Pēc tam Latvijas Mākslas akadēmijas dārzā norisināsies "Dzejas dienu" noslēguma pasākums un balvas pasniegšana.

Īpaša iespēja šogad tiks dota vidusskolēniem – 8. un 9. septembrī mākslas centrā "Noass" un tiešsaistē norisināsies dzejas meistardarbnīcas, ko vadīs dzejnieces Krista Anna Belševica un Inga Pizāne.

"Dzejas dienas" kopš to pirmssākumiem 1965. gadā organizē Latvijas Rakstnieku savienība. Festivālu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Jau ceturto gadu Dzejas dienu rīkošanu veic īpaši izveidota padome, kuras sastāvā šogad darbojas dzejnieki Ērika Bērziņa, Edvards Kuks un Anna Auziņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!