Foto: Dzejnieka Asinis / The Blood of a Poet Festival

Šonedēļ, 4. un 5. jūnijā, plkst. 18:00 Kaņepes Kultūras centrā notiks starptautiskā dzejas festivāla "Dzejnieka asinis" pasākumi – dzejas lasījumi, lekcijas par mūsdienu dzeju, performances un poētiskā video programma.

Festivālā šogad piedalās vairāk par 30 dzejniekiem un māksliniekiem no desmit valstīm.

Dzejas lasījumos Kaņepes Kultūras centrā piedalīsies gan Latvijas autori – Jānis Rokpelnis, Edvīns Raups, Henriks Eliass Zēgners, Toms Treibergs, Semjons Haņins, Edgars Sondors, Krišjānis Zeļģis, Marija Luīze Meļķe, Andrejs Vīksna, Eriks Naivo, Raimonds Ķirķis, Vladimirs Jermolajevs, Andrejs Levkins, Jeļena Glazova –, gan arī dzejnieki no ārzemēm – Anuars Duisenbinovs (Kazahstana), Aleksandrs Skidans (Krievija), Asja Engele (Izraēla/Krievija), Irina Maksimova (Kaļiņingrada, Krievija), Ksenija Cimmermane (Krievija), Sergejs Sdobnovs (Ivanova, Krievija). Ar lekciju par mūsdienu dzeju uzstāsies dzejnieks, kritiķis un izdevējs Dmitrijs Kuzmins (Literature without borders, Ozolnieki, Latvija), kā arī dzejnieks un kritiķis Aleksandrs Skidans ar ieskatu mūsdienu amerikāņu dzejnieka Maikla Palmera poētikā.

Ar dzejas un eksperimentālās mūzikas priekšnesumu festivāla otrajā daļā uzstāsies dzejnieks Semjons Haņins duetā ar ģitāristu Aleksandru Aleksandrovu. Igauņu multimākslinieks Kiva Noids piedāvās multimediālo priekšnesumu ar Agneses un Madaras Rutkēviču dalību.

Festivālu noslēgs poētiskā video programma, kurai darbus veidouši Nastja Denisova (Krievija), Ians Kubra (Krievija), Pīters Vulens (Beļģija), Andrejs Čerkasovs (Krievija), Anna Tolkačova (Krievija), Kriss H. Līns (ASV), Una Lī (Lielbritānija), Ergo Felikss Kulpa (Meksika), Gohs Lī Kvangs (Malaizija) un Eriks Naivo (Latvija).

Īpaši festivāla pasākumam tiek atdzejoti krievu dzejnieku darbi – pie atdzejojumiem ir strādājis Edvīns Raups.

Starptautiska dzejas festivāla Dzejnieka asinis pasākumi notiek piekto reizi, pirmo reizi tie tika rīkoti 2014. gada maijā. Dzejnieka asiņu pasākumi notiek vairākkārt gada laikā un iesaista Latvijas un ārzemju dzejniekus un māksliniekus, kuru darbi ir saistīti ar poētisko tekstu.

Ieeja festivāla pasākumos bez maksas. Vairāk informācijas festivāla "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!