Foto: LETA

Peldošajā galerijā "Noass" 9. septembrī, starptautiskā literatūras festivāla "Dzejas dienas" laikā tika svinēta Jura Boiko un Hardija Lediņa dzejoļu izlases bērniem "Ūdenslīdējs" iznākšana.

Pasākumā gan mazie, gan lielie apmeklētāji varēja uzzināt gan par izdevniecības "Liels un mazs" izdotās grāmatiņas tapšanu, gan piedalīties skaņu ritmu darbnīcā "Šļaukas un šļūtenes". Darbnīcas dalībnieki varēja saņemt skaņu ierakstu, bet pārsteidzošākā ūdenslīdēja zīmējuma autoriem balvā tika jaunā grāmata.

Izdevniecība šo grāmatu adresē gan bērniem, gan pieaugušajiem. Krājums, ko sastādījusi Inese Zandere, tapis sadarbībā ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centra pētnieci Māru Žeikari un abu autoru mantiniekiem. Tajā izmantoti rokraksti, kas glabājas LLMC arhīvā. Veidojot šo ģimenes kopīgā "lasīšanas krustpunkta" koncepcijas grāmatu, kurai nav vecuma ierobežojuma, izdevēji vēlas padarīt mūsdienu lasītājiem pieejamus 80. gadu avangardistu – Hardija Lediņa un Jura Boiko dzejoļus, kas daļēji pazīstami no "Nebijušu sajūtu restaurācijas darbnīcas" (NSRD) un grupas "Dzeltenie pastnieki" dziesmu ierakstiem. Gandrīz visiem dzejoļiem šis ir pirmpublicējums grāmatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!