Foto: AFP/Scanpix
Sestdien Londonā pirmizrādi piedzīvo izrāde "Harry Potter and the Cursed Child", bet svētdien grāmatveikalos būs pieejama jaunākā grāmata sērijā par pasaulslaveno burvi Hariju Poteru.

Jaunā grāmata gan - pretstatā iepriekšējām septiņām daļām - ir nevis romāns, bet luga, turklāt to rakstījis scenārists Džeks Torns, tiesa gan ar Harija Potera grāmatu autores Džoannas Roulingas palīdzību.

Kā ziņo britu mediji, biļetes uz izrādi "Palace Theatre" teātrī jau izpirktas vairākus mēnešus uz priekšu, savukārt grāmata, visticamāk, būs šī gada pirktākais izdevums. Jau vairākas nedēļas pirms iznākšanas, tā nonākusi internetveikalu pirktāko grāmatu sarakstos, jo Harija Potera piedzīvojumu fani izmantojuši iespēju rezervēt grāmatu iepriekš.

Interneta veikalos, tostarp arī digitālajā versijā, luga būs pieejama pusnaktī. Arī Latvijā svētdien, 31. jūlijā, pulksten 2 naktī ar īpašu pasākumu tiks svinēta jaunās grāmatas nonākšana pie pircējiem.

Kā iepriekš informēja grāmatveikalu ķēdes "Jānis Roze" pārstāvji, grāmatnīcā Krišjāņa Barona ielā 5 tiks svinēta gan Harija Potera dzimšanas diena gan "Harry Potter and the Cursed Child" atvēršana.

Kā skaidro izdevniecība "Jānis Roze", jaunā grāmata ir dramaturga Džeka Torna luga, kas ir balstīta uz oriģinālo Dž. K. Roulingas stāstu, kas ir jau astotais autores darbs Harija Potera sērijā, un tajā ir aprakstīta Harija Potera dzīve deviņpadsmit gadus pēc notikumiem grāmatu sērijas daļā "Harijs Poters un Nāves dāvesti".

Jaunajā grāmatā atspoguļota nu jau pieaugušā Harija Potera, vīra, trīs skolas vecuma bērnu tēva un Burvestību ministrijas darbinieka, dzīve. Kamēr viņš pats cenšas sadzīvot ar pagātni, kas šķietami nespēj palikt savā vietā, viņa jaunākais dēls Albus cīnās ar savas ģimenes slavas nastu, ko nekad nav vēlējies. Pagātnei un tagadnei draudot saplūst, gan tēvs, gan dēls apjauš tik netīkamo patiesību – dažkārt tumsa nāk no visnegaidītākajām vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!