Foto: LETA

Sestdien, 8. augustā pulksten 17.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas 11. stāvā notiks Knuta Skujenieka grāmatas "Un seme nella neve, poesie e lettere dal gulag" ("Sēkla sniegā. Dzeja un vēstule no Gulaga" itāliešu val.) un Jura Kronberga grāmatas "Lupo Occhio-solo" ("Vilks Vienacis" itāliešu val.) atvēršana.

Sarīkojumā ar uzrunu un dzejas lasījumiem latviešu un itāliešu valodā piedalīsies dzejnieki Knuts Skujenieks un Juris Kronbergs, tulkotāji Paolo Pantaleo un Piera Mattei, izdevēji Pierpaolo Pregnolato ("Damocle Edizioni") un Antonio Bianconi ("Gattormelino"/"Superstripes"), vēsta Latvijas Literatūras centra pārstāvji.

Knuta Skujenieka un Jura Kronberga grāmatas itāliešu valodā iznākušas ar Latvijas Literatūras centra, Valsts kultūrkapitāla fonda un Latvijas Republikas Kultūras ministrijas finansiālu atbalstu.

Apgāds "Damocle Edizioni" laidis klajā arī Rūdolfa Blaumaņa stāstu "Sogno" ("Sapnis" itāliešu val., 2013) un Noras Ikstenas stāstu "Un bianco fazzoletto" ("Lakatiņš baltais" itāliešu val., 2014) bilingvālās sērijas "Piccola biblioteca Lettone" ("Mazā latviešu bibliotēka" itāliešu val.) ietvaros, kā arī Imanta Ziedoņa grāmatu "Favole colorate" ("Krāsainās pasakas" itāliešu val., 2013). Visas minētās grāmatas tulkojis Paolo Pantaleo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!