Foto: Mansards
Viļa Lācīša grāmatas "Stroika ar skatu uz Londonu" atvēršana, dodoties ar autobusu braucienā pa Rīgas ielām, notiks otrdien, 28. septembrī, portālam "Delfi" pavēstīja grāmatas izdevēji no apgāda "Mansards".

Brauciena laikā visi interesenti varēs tikties ar autoru un noslēgumā Rīgas lidostā pavadīt viņu atpakaļ uz Londonu. Autobuss dosies ceļā plkst. 18:00 no Rīgas Kongresu nama.

Augustā apgāds "Mansards" laida klajā latviešu rakstnieka Viļa Lācīša grāmatu "Stroika ar skatu uz Londonu" – romānu par Latvijas viesstrādniekiem Anglijā.

Grāmata ir neparasts un ilgi gaidīts notikums – gan tāpēc, ka "Stroika ar skatu uz Londonu" ir jauna autora spilgta debija literatūrā, gan tāpēc, ka agri vai vēlu latviešu literatūrā bija jārodas romānam, kas turpina pirms astoņiem gadiem Laimas Muktupāvelas "Šampinjonu Derībā" aizsākto tēmu par latviešu piedzīvojumiem darba gaitās ārzemēs.

"Stroikā ar skatu uz Londonu" stāstītājs ir jauns vīrietis, kurš strādā celtniecībā. Lasītāju gaida pārsteigumi, krimināla intriga un nopietnās pārdomās balstīti ironiski un apbrīnojami sirsnīgi spriedumi par Latviju un Angliju, par latviešiem un imigrantiem. Grāmatu ilustrē asprātīgi mākslinieces Ilvas Kalnbērzas zīmējumi.

Ikvienam no mums ir tuvinieks, rads, draugs vai paziņa, kas devušies Sprīdīša gaitās ārpus dzimtenes. Šī grāmata ir veltījums un stāsts katram no mums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!