Aktiera Ivara Kalniņa lomas teātrī, kino un dzīvē pētījusi teātra kritiķe Guna Zeltiņa. Savā vērtējumā par aktieri dalās viņa partneres, kolēģi, režisori, bijušie pedagogi un draugi. Grāmatā aplūkotas mazākzināmas Ivara Kalniņa biogrāfijas lappuses, darbība Krievijas kinoindustrijā un vērienīgās jubilejas svinības šogad Maskavā.
"Ivars ir mana pēdējā skatuves mīlestība. Otras tādas vairs nav bijis."
Vija Artmane

"Liktenis mūs atkal savedis kopā. Mēs esam mainījušies, kļuvuši mierīgāki savās izpausmēs. Ja kādreiz mēs peldējām kā delfīni, tad tagad to darām kā vaļi – viens slīpāk, otrs stāvāk... Bet peldēšana ir tāda pati – lai tiktu uz priekšu."

Jānis Paukštello

"Šīs mīlestības vietu mūsu dzīvē es nevienam neatdošu."

Aurēlija Anužīte

"Ivaram ir tā vīrišķības aura, kas sakņojas aktīvā seksualitātē, bet sublimējas būtiskās, principiālās garīgās lietās. Ivars nav pārtapšanas aktieris, bet ir piemērots kinozvaigznes statusam, kas prasa nevis nemitīgi pārvēsties, bet izkopt un attīstīt savu īpatnību, personību."

Valentīna Freimane

"Atceros Ivaru jau no diplomdarba izrādes "Pēdējā barjera". Tur ievēroju, ka mums beidzot ir viens monumentāls aktieris – izturēts, izteiksmīgs, mierīgs. Viņš nav aktieris – neirotiķis, bet ir ļoti organisks gan uz skatuves, gan kino."

Normunds Naumanis

Domāju, ka šīs grāmatas varonim ir ļoti paveicies, ka viņa liktenī iejūtīgi un trāpīgi ir iediļinājusies aktieru grūtās un arī pretrunīgās profesijas zinātāja Guna Zeltiņa.

Maija Augstkalna

Guna Zeltiņa (1950), dr. artis, LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta Teātra, mūzikas un kino daļas vadītāja, teātra kritiķe un vēsturniece.

Sarakstījusi grāmatas:
Ernests Feldmanis 1979
Marija Leiko (kopā ar Anitu Uzulnieci) 1989
Vienā karuselī ar Ģirtu Jakovļevu 2000
Latviešu teātris nacionālās stilistikas meklējumos 2000

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!