Foto: Reuters/Scanpix

Britu rakstniece Džoanna Ketlīna Roulinga nupat papildinājusi Harija Potera stāstu ar jaunāko informāciju par to, ko jaunais burvis Harijs Poters, kā arī viņa draugi Rons Vīzlijs un Hermione Grendžere dara šobrīd.

Jaunais turpinājums gan nav burtiski palielinājis jau tā apjomīgo sāgas septiņu grāmatu klāstu. Roulinga par jaunajiem burvjiem uzrakstījusi vien aptuveni 1500 vārdus garu satīrisku rakstu viņas "Pottermore" portālā.

Ar humoru rakstītajā stāstā Poters lēnām nosirmo, Vīzlijs savus matus zaudējis pavisam, bet Grendžere ir veiksmīga strādājošā māmiņa, sižetu atstāsta "Telegraph".

Notikumi norisinās Pasaules kausa kalambolā laikā, uz kuru kā īpaši svarīgi viesi aicināti arī trīs nozīmīgākie grāmatu varoņi. Viņi tiek apsēdināti speciālās ložās un apkārt esošie viņus apbrīno.

Harijs, kurš ir jau 34 gadus vecs, ir sācis sirmot, bet joprojām saglabājis savas atpazīstamākās iezīmes - brilles un specifisko rētu pierē. Viņš darbojas speciālajā elites vienībā "Aurora", kura apkaro tumšos burvjus.

Rons, kura rudie mati sākuši pamazām nozust no galvvidus, ir īpašnieks joku veikalam. Viņš joprojām ir laimīgi precējies ar Hermioni, kura savukārt kļuvusi par Maģisko likumu ieviešanas departamenta vadītāju. Par spīti aizņemtajam darba grafikam, viņi abi ir divu bērnu - Hugo un Rozas - vecāki.

Visi trīs varoņi tiek aprakstīti kā joprojām ievērojami un atpazīstami burvji, kuri saglabājuši ciešu draudzību.

Septiņus gadus pēc pēdējās Harija Potera grāmatas iznākšanas tapušais raksts esot domāts kā satīra Roulingas nīstajam tabloīdu žanram, kura stilā tas tapis.

Vienlaikus stāsts saglabājis pietiekami daudz līdzību ar oriģinālo sižetu, lai tiktu uzskatīts par tā turpinājumu. Piemēram, arī pēdējās grāmatas epilogā īsumā minēts, ka reiz jau pieaugušie varoņi savus bērnus sūta uz Cūkkārpu mācīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!