Foto: Arhīva foto
Trešdien, 11. septembrī, no pulksten 10.00 līdz 18.00 Ziedoņa bibliotēka aicina uz "Dzejas dienu" pasākumu Sporta2 kvartālā, Rīgā. Visas dienas garumā Sporta ielā 2 darbosies pop-up Ziedoņa bibliotēkas, kur apstāties, lasīt dzeju un iepazīties ar pašmāju dzejniekiem, portālu "Delfi" informē rīkotāji.

"Dzejas dienu 2019" ietvaros radošais Sporta2 kvartāls uz vienu dienu kļūs par vietu, kur atstāt garāmgājējiem un citiem lasītājiem savu dienas sajūtu minimisma jeb īsa citāta veidā, to uzrakstot uz asfalta kvartāla teritorijā. Ar šo pasākumu tiek ieskandināta rudens sezona, lai jau oktobrī durvis vērtu Ziedoņa bibliotēka, kas atradīsies turpat Sporta2 kvartālā, Rīgā.

"Ziedoņa bibliotēka reģistrēta šī gada sākumā un šobrīd esam finiša taisnē ar tās iekārtošanu. Strādājam pie "Ziedoņa brīnumskapja" būvniecības un interaktīva bibliotēkas lasītavas satura izveides, kas glabās Ziedoņa un citu viņa laikabiedru, iedvesmotāju darbus un idejas," pauž Ziedoņa bibliotēkas vadītāja Ance Caune. Paredzēts, ka jau novembrī Ziedoņa bibliotēkā notiks arī fonda "Viegli" izglītības iniciatīvas "Ziedoņa klase" kultūrizglītības stundas par Kultūras kanonu.

Neskatoties uz to, ka bibliotēka vēl nav ieguvusi fizisku veidolu, jau 2018. gadā uzsākts darbu pie dažādiem kultūras projektiem. Tostarp šī gada sākumā veiksmīgi aizsākta iniciatīva "Ceļā ar grāmatu", kas popularizē lasīšanu, atrodoties ceļā. Šobrīd sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku viens AS Pasažieru vilciens dīzeļvilciena sastāvs aprīkots ar īpašiem grāmatu plauktiem un par godu Dzejas dienai tiek mainīta ceļojošās lasītavas tēma - šoreiz īpašu uzmanību pievēršot dzejai.

Ziedoņa bibliotēka Rīgā būs daļa no Imanta Ziedoņa muzeja un tiek veidota kā vieta jaunradei un jēgpilnībai. Savukārt Imanta Ziedoņa muzejs Murjāņos ir atvērts līdz pat septembra beigām un apmeklētājiem pieejama muzeja programma gan latviešu, gan angļu valodā. Ikdienā muzejs ikvienam atvērts katru dienu no trešdienas līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!