Apgāds “Atēna” laidis klajā žurnālistes Inetas Meimanes grāmatu “Nepalikt vienai tumsā. Nora Bumbiere”.
Grāmatas ievadā autore raksta: “Šī grāmata ir mēģinājums saprast fenomenu, vārdā Nora Bumbiere. Šai grāmatā kopā ar dziedātājai līdzās bijušajiem cilvēkiem centīšos izprast sievieti Noru Bumbieri. Mēģināšu ar katra stāstītāja paleti iekrāsot telpu, kas bijusi Noras glābiņš no pašas jūtām, kaislībām, no sāpēm un vientulības un kurā smeltās emocijas pārdzima neparastās balss vibrācijās.

Mazliet skumju siltumu izstarojošs tēls... Muzikāli korekta maniere nemanāmi noslīdēt no augstajām notīm, tikko tās paņemtas... Samtains, smeldzīgs mecosoprāns. Dabisks šarms un elegance. Un –– no svešām acīm slēptas izmisīgas alkas būt drošībā. Nepalikt vienai tajā sāpju pilnajā tumsā, kas biedējoši plūda arvien tuvāk un tuvāk.

Viņas zvaigžņu laiks bija septiņdesmitie gadi un astoņdesmito sākums. Tad spārni aizlūza. Visi to zināja: vieni grozīja galvu, sak, to jau arī no tik nepareizas dzīvošanas vajadzēja gaidīt, otri –– metās projām un izlikās Viņu vairs nepazīstam, trešie, vistuvākie, apmulsuši sastinga. Galu galā –– tumsā Viņa palika viena.”

Atmiņu stāstā piedalījušies Noras tuvinieki, draugi un laikabiedri: māsa Māra, dēls Georgs, meita Beatrise, Raimonds Pauls, Viktors Lapčenoks, Ojārs Grīnbergs, Margarita Vilcāne, Aija Kukule, Mirdza Zīvere, Imants Kalniņš, Kārlis Ārgalis–Straumēns, Jānis Peters un daudzi citi.

Tekstu papildina fotoattēli no personiskiem arhīviem, daudzi no tiem publicēti pirmo reizi.

Grāmatas atvēršanas svētki notiks 8. maijā plkst. 18.00 mūzikas klubā “Četri balti krekli”. Piedalīsies grāmatas autore Ineta Meimane, Noras Bumbieres dziesmas dziedās Daiga Petkeviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!