Foto: Publicitātes foto

Izdevniecība "Liels un mazs" izdevusi asprātīgu bilžu grāmatu, kas adresēta bērniem no 5 gadu vecuma – mākslinieka Mārtiņa Zuša "Nenotikušais atklājums".

Ar šīs grāmatas ilustrācijām, dizaina un satura konceptu Mārtiņš Zutis piedalījās pirmās Rīgas bilžu grāmatu kvadriennāles "Attēlu stāsts" konkursā 2014. gadā, un bija viens no tiem māksliniekiem, kuru darbus starptautiskā žūrija iekļāva kvadriennāles izstādē. Tagad ideja pārtapusi grāmatā. Mākslinieks bilžu grāmatas veidošanai nav meklējis gatavu literāru sižetu, bet radījis stāstu pats, stāsta izdevniecības pārstāvji.

Grāmatas sižets: dabas pētnieks Kārlis Darviņš dodas izņemt no pastkastes žurnālu, bet pamana pagalma sniegā kāda vienkājaina radījuma pēdas. Mēģinot to izsekot un izdarīt atklājumu, viņš pārsteigts redz, ka pēdu skaits arvien pieaug. Kad viņa minējumi jau sasniedz desmitkājainu citplanētieti vai piecus bandītus, dabas pētnieks nolemj, ka šoreiz atklājums labāk lai paliek neizdarīts, un mūk. Toties bilžu grāmatas lasītājam pašam tiek viss patiesības noskaidrošanas prieks. Mārtiņa Zuša bilžu grāmatas saturs un stils varētu īpaši uzrunāt zēnus - mazos analītiķus un joku mīļotājus.

Mārtiņš Zutis strādā komiksa žanrā, sadarbojas ar žurnālu "Kuš!" un publicējas komiksu antoloģijā "š!" Bērnu grāmatu ilustrācijā viņš ienāca nesen - ar grāmatiņu "Kā Mirabella Mia kāpostiņus rija"  sērijā BIKIBUKS, bet jau ir apliecinājis sevi kā spēcīgu šā žanra mākslinieku, it īpaši ar 2014. gadā Baltvilka balvai nominētajām ilustrācijām Lēlo Tungalas dzejoļu izlasei "Daudzpusīgais ronis", vēsta izdevniecības pārstāvji. Kritikas vērtējumā "Mārtiņa Zuša vizuālajam rokrakstam raksturīgas vieglas, apaļas līnijas un izteiksmīgas detaļas. Viņa darbi paliek prātā ar neparastu tēlu pasauli un negaidītiem fantāzijas uzplaiksnījumiem".

Aprīļa vidū Kalnciema kvartālā notiks "Nenotikušā atklājuma" atvēršanas svētki bērniem, kurus interesē grāmatas un dabas pētīšana.

Izdevniecības "Liels un mazs" grāmatas par vislabāko cenu iespējams iegādāties izdevniecības birojā Tērbatas ielā 49/51 - 12 un mājaslapā, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos, galerijā "Istaba", veikalā "M50", grāmatu un kultūrpreču mājā "NicePlace Mansards", veikalā "Mazputniņš", veikalā "Muhamors" un citur.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!