Foto: Publicitātes foto
Izdevumā ir viss, ko viegli attiecināt uz žurnālu tematiku: slavenības, pagātnes personāži, kino, automobiļi, kosmoss un, visbeidzot, mode un dizains. Bet atšķirībā no žurnāliem, šeit apkopoti materiāli, kas nerada iemeslu ziņām: latviešu detektīvs, tā autori un varoņi, diplomātiskās dāvanas un dāvanas vispār, mīti, kas veidojas ap slaveniem cilvēkiem, personāžiem, Rīgu, rituāliem, lietām.

Redaktori ir nonākuši pie domas, ka visam, kas tiek publicēts uz papīra, jābūt vērtīgam un tas pēc iespējas ilgāk nedrīkst novecot.

“Mūs interesēja pēctecība un tas, kas ir ilgtermiņa, ārpus laika,” skaidro grāmatas redaktori Vladimirs Svetlovs un Anna Volkova. Rezultātā TALKA ir 174 lappušu biezs izdevums ar fotogrāfiju sērijām un tekstiem: dokumentālo, inscenēto, modes fotogrāfiju, intervijām, scenāriju un romāna fragmentu, ļoti īsu lugu un, tā kā tas ir Orbītas izdevums, ir arī dzeja.

TALKĀ publicētas Latvijas fotogrāfu Gunāra Bindes, Romana Korovina, Andreja Strokina, Vladimira Svetlova, somu fotogrāfa Henrika Dunkera un igauņu fotogrāfes Kristas Melderes fotogrāfiju sērijas, mākslinieku Pētera Līdakas un Maijas Kurševas darbi.

Materiāla Kastings tapšanā piedalījušies Mārtiņš Grauds, Bruno Birmanis, Igors Radčenko, Ināra Slucka, Dmitrijs Rancevs, Nils Raumanis, Arnis Rītups un Valdemārs Dortāns.

Tekstus radījuši Sergejs Timofejevs, Aleksandrs Zapoļs, Pauls Bankovskis, Vadims Agapovs, Pāvo Matsins. Ar savām atmiņām par Anatolu Imermani dalījušies Jānis Rokpelnis un Gunārs Binde, bet izmantojot jaunākās datorkomunikāciju formas, kurās izmantotas vissmalkākās matērijas, TALKAS autors Staņislavs Goreckis sazinājies ar Frīdrihu Canderu.

Teksti publicēti to oriģinālvalodā – krievu un latviešu, igauņu rakstnieka Pāvo Matsina romāna fragments publicēts tulkojumā angļu valodā.
Iegūt TALKU savā īpašumā iespējams galerijā Istaba un veikalā NicePlace Mansards. Par jaunākajām izdevuma tirdzniecības vietām tiks ziņots atsevišķi interneta vietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!