Foto: Publicitātes attēli
Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā latviešu muzikoloģes un radio personības Daigas Mazvērsītes grāmatu – estrādes zvaigznes Margaritas Vilcānes biogrāfiju "Mirgo, mana Margarita".

Kā raksta izdevēji, Margaritas Vilcānes dzīve atspoguļo lielos vēsturiskos samezglojumus, kādus piedzīvojuši daudzi latvieši: pasaulē nākšana Sibīrijā, pēckara plānā maize, patstāvīgas dzīves sākšana "no nulles", smags ikdienas darbs padomju gados, par ko neatkarīgā Latvija atalgoja ar niecīgu pensiju, sākotnēji atsakot pat pilsonību.

"Taču par īpašu cilvēku viņu padarīja talants – pāri visam Margaritas dzīvē valdīja nepārvarama vēlme dziedāt, un ar savas balss maģiju viņa apbūrusi miljoniem cilvēku," raksta izdevniecības pārstāvji.
"Ārēji mākslinieka dzīve izskatās kā svētki, tikai maksa par šiem svētkiem ir visa tava vienīgā dzīve," saka Margarita Vilcāne.

"Margaritai ir savs mugurkauls, spēks un spīts. Personība. Nevis kā simts grūti atšķiramās blondās un pusblondās meitenītes, kas izskatās vienādi, dzied un lēkā vienādi. Bet Vilcāni nekad nevarētu sajaukt ar kādu citu! Ne viņas tembru, ne personību, ne parādību," tā par dziedātāju saka režisors Edmunds Freibergs.

Margarita Vilcāne dzimusi 1940. gada 16. decembrī Tomskā, Krievijā. Dziedātāja šogad svinēs 80. jubileju. Dziedātāja lielākos panākumus guvusi 60. un 70. gados, duetā ar Ojāru Grinbergu dziedot Raimonda Paula komponētās dziesmas.

Grāmatas autore Daiga Mazvērsīte ir beigusi Jāzepa Mediņa mūzikas koledžu un Latvijas Valsts konservatoriju muzikoloģijas specialitātē. Publicējusi daudz rakstu, recenziju un interviju ar mūziķiem. Strādā Latvijas Radio, kur veido raidījumus par latviešu populāro mūziku. Sarakstījusi vairākas ar mūziku saistītas grāmatas, tajā skaitā grāmatas par grupu "Jumprava", komponistu Raimondu Paulu un dziedātāju Ievu Akurateri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!