Foto: LETA/Zvaigzne ABC
Apgāds "Zvaigzne ABC" laidis klajā kontemplācijas skolotāja, Integrālās izglītības institūta direktora un vairāku dažādās valodās izdotu grāmatu autora Jura Rubeņa jaunāko grāmatu “Starp divām bezgalībām”.

Grāmatas autors atzīst, ka šī ir, iespējams, viņa personiskākā grāmata, kas tapusi ilgu garīgo meklējumu un atradumu ceļā. Tajā aplūkotas septiņas garīgo prakšu grupas: klusuma prakses, radošā procesa prakses, aktīvisma prakses, kustību jeb fiziskās prakses, psihofizioloģiskās prakses, attiecību prakses un rituāli cikliskās prakses.

Visu prakšu mērķis ir apziņas paplašināšana – spēja uztvert arvien plašāku realitātes lauku. Tas nozīmē, ka neiestrēgstam neapmierinošos dzīves modeļos, bet gan mainām veidu, kādā uztveram un apzināmies realitāti. Autors ne vien sniedz padomus, kā atrast praksi, kas piemērota konkrētajam cilvēkam, bet arī dalās savā un sev tuvu cilvēku pieredzē ar dažādiem prakšu veidiem. Šie personiskie stāsti piešķir grāmatai īpašu personiskumu, pat intimitāti, lieliski papildinot Kena Vilbera, Karla Gustava Junga, Otto Šarmera, Džozefa Kempbela u.c. domātāju idejas.

Grāmatā aplūkoti daudzi garīgajā ceļā nozīmīgi jautājumi: vai ir vajadzīgs garīgais skolotājs? Kā tādu atrast un izvērtēt, un kāda ir garīgā pavadoņa atbildība? Kādas ir garīgā jeb mistiskā ceļa stadijas? Kā pārvarēt garīgās krīzes? Vai prakses var īstenot arī nepareizi?

Franciskānis Ričards Rors raksta: “Tāpat kā Juris Rubenis, arī es ticu, ka nākotnē nobriedušas kristietības pamatā būs prakse, nevis tikai kādu uzskatu kopums. Svarīgākais ir atrast praksi, kas reāli ietekmē mūs zemapziņas līmenī, citādi izmaiņas būs tikai virspusējas. Protams, ikviena laba prakse vienmēr ir arī izaicinājums...”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!