Foto: Publicitātes attēli
Apgāds "Valters Dakša" laidis klajā dzejnieka Krišjāņa Zeļģa jauno grāmatu "Pieaugušie".

Kā "Delfi" informē izdevējs Valters Dakša, "Pieaugušie" ir konceptuālās dzejas projekts, kam par pamatu ņemts Kārļa Vērdiņa 2015. gadā izdotais dzejoļu krājums ar tādu pašu nosaukumu. Katrs dzejolis Zeļģa grāmatā atbilst vienam dzejolim Vērdiņa krājumā.

"Zeļģa parafrāzes uzrāda plašās iespējas, ko sniedz intertekstualitāte (attiecības starp dažādiem tekstiem) kā daiļrades pamatprincips, kas iedvesmojis izveidot savu dzejas grāmatu, pārrakstot, interpretējot, parodējot vai vizuāli "pārtulkojot" jau eksistējošus dzejas tekstus," vēsta Dakša.

Grāmata ir ne tikai tekstuāla, bet arī vizuāla parafrāze par Vērdiņa krājumu, jo abiem izdevumiem ir identisks Zanes Ernštreites dizains. Zeļģa krājumam izmantota fotogrāfija no viņa personiskā arhīva.

Grāmatas redaktors ir Raimonds Ķirķis, korektore Juta Ance Ķirķis.

Krišjānis Zeļģis (1985) ir dzejoļu krājumu "Visas tās lietas" (2010), kas ticis nominēts Latvijas Literatūras gada balvai nominācijā "Spilgtākā debija", "Zvēri" (2016) un "Skaistuma klātbūtne" (2020) autors. Viņa dzejas grāmatas iznākušas arī angļu, vācu, krievu un katalāņu atdzejojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!