Foto: F64
Apgāds "Jumava" laidis klajā Ksenijas Zagorovskas grāmatu "Маэстро Паулс" ("Maestro Pauls"), kas ir stāsts par izcilā komponista dzīvi un radošo darbību no bērnības līdz mūsdienām. Šāds darbs par Raimondu Paulu krievu valodā tiek izdots pirmo reizi.

Grāmatas pamatā ir žurnālistes Ksenijas Zagorovskas apkopotās atmiņas, ko par sevi ir stāstījis pats Raimonds Pauls, viņa kundze Lana, tuvi draugi un kolēģi, kā arī intervijas ar sabiedrībā populārām personībām, kuras strādājušas, draudzējušās vai kaut reizi satikušas Maestro.

Grāmatas pirmā daļa ir veltīta Raimonda Paula bērnībai un jaunības gadiem, par kuriem stāstījis Paula tuvs draugs, "Kurzemes Vārda" žurnālists Andžils Remess. Grāmatā arī aprakstīti Paula "Maskavas piedzīvojumi", kas saistās ar vairākām pazīstamām Krievijas estrādes zvaigznēm, tostarp Allu Pugačovu.

"Raimonds Pauls ir gleznotājs mūzikā, kurš jūtīgi tver visas mūzikas paletes nokrāsas. Brīžiem man liekas, ka šis ārēji noslēgtais, klusais cilvēks tikai mūzikai uztic pašu dārgāko, neizteikto, vārāko. Bezgalīgi var klausīties, kā viņš improvizē," tā par Maestro izteikusies Krievijas estrādes dīva Alla Pugačova.

Atmiņās par izcilo komponistu dalījušies tādas izcilas personības kā viņa studiju biedrs Egils Švarcs un viņa kundze Lana, populārā dziedātāja Larisa Mondrusa, Iļja Rezņiks. Daudz jaunu un interesantu, līdz šim nezināmu faktu par Raimondu Paulu pastāstījušas radio muzikālās redaktores Ludmila Dubcova un Guna Goluba, kuru izpildītās Paula dziesma atnesa slavu visā Padomju savienībā.

Grāmatā publicētas intervijas ar tādām estrādes zvaigznēm kā dziedātāju Laimu Vaikuli, Mariju Naumovu, komponistu Igoru Krutoju, dziedātājiem Kristīni Orbakaiti un Josifu Kobzonu un citiem.

Grāmatu papildina bagātīgs fotogrāfiju un attēlu klāsts.

Grāmatas prezentācijas pasākums notiks šī gada 22. aprīlī Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī plkst. 16.30. Grāmatas prezentācijā piedalīsies Raimonds Pauls, grāmatas autore, žurnāliste Ksenija Zagorovska, grāmatā publicēto rakstu autori - dzejnieks Jānis Peters un žurnālists Andžils Remess, apgāda "Jumava" vadītājs Juris Visockis un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra vadītājs Eduards Cehovals. Savu dalību prezentācijā ir apstiprinājis Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!