Foto: Publicitātes foto
Izdevniecība "Aminori" laidusi klajā latviešu dzejas izlasi "Smarša". Šī izlase ar veclaicīgo nosaukumu veltīta neredzamajai dimensijai – smaržai.

Krājuma priekšvārdā teikts: "Smaržas mūs ieskauj jau kopš piedzimšanas brīža. Smaržo mātes piens, pirmā grāmata, pirmā mīlestība."

Šo dzejas izlasi var uzskatīt par turpinājumu krīzes dzejas krājumam "Mierinājums", kas nāca klajā pagājušajā gadā. "Šie divi dzejas krājumi labi papildina viens otru," stāsta izlases sastādītāja Marika Rozenberga, pazīstama arī kā parfimērijas entuziaste. "Smaržai piemīt dziedinošs spēks, un tā spēj sniegt mierinājumu arī dvēseles krīžu laikā."

"Ņem šo ceriņzaru, / lai nav elpot grūt, –/ citu pavasari/ var vēl sliktāk būt." Tā – nu jau gandrīz pirms simt gadiem rakstījusi Austra Skujiņa. Dzejas krājumā "Smarša" iekļauti arī latviešu dzejas klasiķi Rainis, Aspazija, Edvarts Virza, Eriks Ādamsons, Aleksandrs Čaks un citi. "Nekas nav svešs latviešu dzejniekiem – aromātus viņi ataino tikpat spilgti un emocionāli kā vizuālos tēlus, piešķirot sajustajam augstāku jēgu," raksta izdevēji.

Īpaši šim izdevumam ilustrācijas radījusi māksliniece Baiba Baiba, grāmatas dizainere ir Anna Aizsilniece. Lasītājus sagaida arī pārsteigums, par kuru parūpējies lietuviešu parfimērs Aistis Mickevičs no smaržu studijas "FumparFum Vilnius".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!