Foto: Jāņa Rozes apgāds
Izdevniecība "Jāņa Rozes apgāds" 2020. gadu noslēgusi, izdodot Daiņa Deigeļa dzejas krājumu "Pilsētā mirstošas saules ēnā".

Autors 2018. gadā spilgti pieteica sevi ar pirmo krājumu "Dievs beidz", kas tika nominēts Latvijas Literatūras gada balvai par labāko debiju. Kā raksta izdevēji, arī šajā grāmatā viņš turpina apcerēt tēmas, kas aizskar visus – par sociālo nevienlīdzību, kapitālistiskas sabiedrības brīžam drūmo un nevērīgā patērēšanā balstīto realitāti, par vientulību, atsvešināšanos, un sevis pazaudēšanu nepazīstamu, bezpersonisku cilvēku burzmā.

"Ar viegli ironisku pieskaņu autors aplūko cilvēka neizbēgamo saskaršanos ar pasaules bezjēdzīgumu tās norišu šķietami svešādās, aukstās un mūžīgās atkārtošanās priekšā un pievērš uzmanību cilvēcisko saikņu nozīmīgumam un trauslumam. Jaunais krājums uzdod jautājumu: kur sevi atrast un kā satikt citus, kad esi apmaldījies pilsētā, kura plešas visapkārt kā bezgalīgs labirints? Pilsēta šeit nav uztverama tikai kā ārēja, ar tās iemītnieku nesaistīta, izstaigājama telpa – tā ir neatraujami saistīta ar pilsētnieku," par krājumu raksta izdevēji.

Dainis Deigelis (1983) sevi spilgti pieteica Latvijas dzejā 2018. gadā ar debijas krājumu "Dievs beidz" (izdevējs: Valters Dakša). Tajā pat gadā, kopā ar dzejniekiem Eināru Pelšu (1960) un Arvi Vigulu (1987), atdzejots un izdots Gaļinas Rimbu krājums "Kosmiskais prospekts" (Literature Without Borders). Deigeļa dzeja publicēta žurnālos "Jaunā Gaita", "Domuzīmes", "Satori", "Punctum", laikrakstā "KonTEKSTS" un "Latvijas Avīzes" pielikumā "Kultūrzīmes". Kopš 2018. gada Deigelis ir Latvijas PEN kluba biedrs un aktīvi iesaistās jaunās paaudzes dzejnieku attīstības veicināšanā kā Rakstnieku Savienības organizētā skolēnu un jauniešu literārā konkursa "Aicinājums" žūrijas loceklis.

Grāmatas māksliniecisko noformējumu veidojusi Elizabete Laura Punka, krājuma redaktore ir dzejniece un prozaiķe Inga Gaile.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!