Foto: Zvaigzne ABC
Izdevniecība "Zvaigzne ABC" laidusi klajā rakstnieka un radiožurnālista Dzintara Tilaka jaunāko romānu "Kūlenis".

Līdz šim Tilaks izdevis 16 grāmatas, turklāt gan pieaugušajiem, gan bērnu auditorijai. Izdevēji viņa jaunāko romānu "Kūlenis" raksturo kā spraigu un laikmetīgu darbu pieaugušajiem lasītājiem.

Jaunākās grāmatas "Kūlenis" darbība risinās mūsdienu Latvijā, tās galvenie varoņi ir parasti ierindas cilvēki, bet īpašā sižeta saistviela ir piedzīvojumu virkne – līdz šim mierīgajā galveno varoņu Linarda, Ances un Dailas dzīvē ienāk negaidīti atklājumi, kam seko īsta cīņa par izdzīvošanu. Nejaušie un neparedzamie notikumi rada situāciju, kad nekas vairs nav un nevar būt kā agrāk – dzīve apmet kūleni, kā mēs dažkārt mēdzam teikt.

"Dzīves kūleni met rāmais pusmūža kungs Linards, kurš aizrāvies ar Visuma noslēpumu pētīšanu, ņiprā Ance, kuras nevainīgais vaļasprieks – fotografēšana – ir tā, kas sākotnēji izraisa trako notikumu virkni, Ances mamma Daila, kuras dzīvē līdz šim nav atgadījies nekas stāsta vērts, Ances uzmanīgais un darbīgais draugs Rihards, kura aizvējā viņa jutusies tik droša… un vēl daudzi citi. Kurš pēc kūleņa nostāsies atpakaļ uz kājām, bet kurš noreibis zaudēs veiksmi un aizkūleņos nebūtībā?" romāna sižetu ieskicē izdevēji.

"Lai arī daudzus gadus grāmatas esmu rakstījis skolas vecuma lasītājiem, laiku pa laikam man rodas azarts rakstīt arī pieaugušajiem. Tagad tā īsti apzinos, ka gandrīz katrā darbā mani varoņi saskaras ar ko neparastu, tiek iesaistīti piedzīvojumos, un, apveltīti ar vienkāršu cilvēkmīlestību, cenšas darīt sevi un pasauli labākus," saka pats autors.

Dzintars Tilaks ir rakstnieks, grāmatu ilustrators, dziesminieks, fotogrāfs un radiožurnālists.

Pieejama arī e-grāmata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!