Foto: Publicitātes attēli
Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā Evitas Hofmanes debijas stāstu krājumu "Durvis".

Kā vēsta izdevēji, tie ir stāsti par un ap cilvēcisko būtību. "Neogotiskas detaļas un psiholoģiskas spēles valdzinās, ainavas un detaļu būtība spirdzinās. Autore liek lasītājam pietuvoties tam, kam būtu bail pietuvoties vienam pašam. Tāpēc lasītājs ir aicināts doties prāta un notikumu ceļojumā kopā," raksta "Latvijas Mediji".

"Evita Hofmane mūs pieved biedējoši tuvu tām cilvēka izvēles robežām, pie kurām tik izmisīgi cenšamies nenokļūt. Pie šīm robežām vairs nevar būt remdens vai vienaldzīgs. Tā ir drosme atvērt durvis uz cilvēka tumsas dzīlēm un nenovērsties. Lasītājiem ir iespēja vērot, kā rīkojas cilvēks, kad ir iedzīts stūrī un bezizejā, kuras nosaukums ir – dzīve. Ar izkoptu eleganci un huligānisku uzdrošināšanos autore īstajos vārdos nosauc arī visu pārējo," rakstniece, Inga Žolude.

"Zīmīgais Evitas Hofmanes stāstu krājuma nosaukums "Durvis" lasītājam ļauj palūkoties deviņās nesaistītu varoņu dzīves epizodēs, pārsteidzot ar dažādību, laika un vietas mainību, kā arī personāžu daudzveidību. Tomēr viena literārā noskaņu dzīsla izvijas cauri visiem stāstiem – tā ir drosme atainot tumšo dzīves daļu, provokatīvi normalizējot skaudro absurdumu, ar kuru ikviens savā dzīvē var saskarties", grāmatu blogere, Sandra Koka.

"Īstena 21. gadsimta rakstniece, kuras balss ir viena no patiesākajām mūsdienu latviešu literatūras laukā. Autores vēstījums nav kluss, ērts un rimts. Stāstu krājums "Durvis" ir gan prasmīgs izaicinājums, gan meistarīgi uzburts ceļojums cauri cilvēku dzīvei," rakstniece, Lilija Berzinska.

Evita Hofmane ir dzimusi Valmierā, dzīvo Rīgā. Stāstus publicējusi Latvijas nozīmīgākajos literārajos medijos. Rakstniecību apguvusi Latvijas Rakstnieku savienības Literārajā Akadēmijā. Strādā projektu vadības jomā, ir žurnāliste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!