Izdevniecība "Zvaigzne ABC" laidusi klajā jaunu latviešu detektīvromānu " Ne viss ir zelts, kas spīd jeb Kristāla galošas". Romāna autore ir Margarita Grietēna, īstajā vārdā Inga Jēruma, žurnāliste un rakstniece.

Kā atgādina izdevēji, ar Grietēnas vārdu viņa raksta detektīvus, bet ar īsto rada dokumentālus darbus par latviešu teātra personībām. Autore saņēmusi arī Lielo lasītāju balvu (2013) kategorijā "Dokumentālā un zinātniski populārā oriģinālliteratūra" par grāmatu "No Zentas līdz Zentai" ("Zvaigzne ABC").

Vēl Grietēna sarakstījusi šādus darbus: "Ne vienmēr runcim krējuma pods jeb Leo un lauvas", "Kad visi striķi trūkst jeb Atentāts Burgteātrī", "Kas otram bedri rok jeb Zilās kurpītes noslēpums", "Nāve Londonā", "Polonēze ar prezidentu" un citus, kopā gandrīz divdesmit grāmatu, no kurām vairākas izdotas atkārtoti. Galveno personu loks viņas detektīvromānos ir nemainīgs: urķīgā un zinātkārā Margo, viņas draugs, vēlāk vīrs Ivo, Margo draudzene un palaikam sabiedrotā Solveiga. Arī šoreiz rakstnieces radītā pašmāju detektīve-amatiere Margo izmeklē kādas seriālu zvaigznes slepkavību.

Kā raksta izdevēji, paralēli detektīvlīnijai kā fons un atslodze (kā vairumā šī žanra literatūras) attēlotas varoņu ikdienas gaitas. Atšķirībā no daudziem citiem krimiķiem, kur izmeklētāju privātā dzīve gandrīz nekad nav izdevusies, Jēruma savus varoņus rāda kā līdzsvarotus cilvēkus, kuri dzīvo harmonisku, sakārtotu dzīvi, protams, piešķirot viņiem arī pa kādam interesantam "dīvainības triepienam".

Margarita Grietēna jeb Inga Jēruma atzīstas: "Man vienmēr patikusi detektīvliteratūra. Ik pa laikam palasot pa kādam krievu dāmu sarakstītajam detektīvam, allaž nosūkstījos: žēl, ka latviešiem īsti nav tādas fiksās lasāmvielas, ar ko kavēt laiku, braucot vilcienā, sēžot frizētavā vai pie zobārsta."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!