Foto: F64
Izdevniecība "Dienas grāmata" laidusi klajā Māras Zālītes autobiogrāfiskā romana "Pieci pirksti" turpinājumu – "Paradīzes putni".

Māras Zālītes autobiogrāfiskais romāns "Pieci pirksti" (2013), ieguva ne tikai plašu lasītāju, bet arī profesionāļu atzinību. Māra Zālīte saņēmusi gan Lielo lasītāju balvu, gan Latvijas literatūras gada balvu. Autore bija solījusi turpinājumu.

"Jaunā prozas darba grodā dramaturģija un precīzās poētiskās detaļas spilgti un nepielūdzami tēlo aprakstīto laikposmu, kas desmitgadīgajai Laurai ir vienīgā realitāte, kurā augt, pieaugt un meklēt patiesību," raksta izdevēji.

Inga Ābele par jauno Māras Zālītes romānu saka: "Cērt ledu — uzcērt sudrabu, cērt sudrabu — uzcērt zeltu. Māra Zālīte pēc "Pieciem pirkstiem" spoži turpina un atbur Kurzemi vaļā laikos, kad īstie vārdi bija jāpatur sevī. Vistu paradīze, pioniera dievagodavārds — tā tikai virskārta. Tur, dziļumos uz vientuļa perona kāda māte gaida savu meitu no Sibīrijas — lēni, viena un ilgi. Apburoši viegli pieskārieni pasaulei sapņa gaismā mijas ar atskārsmi par dubļos iemītiem likteņiem."

"Māra Zālīte par savu desmitgadīgo varoni saka: "Laurai patīk izjust taisnības uzvaru." Arī man patīk! Ļoti iedarbīgs ir romāna paņēmiens skatīt vienu no smagākajiem mūsu vēstures posmiem bērna acīm. Diez vai Jonesko, Bekets vai Orvels spējuši labāk atklāt absurdo dramaturģiju, kurā toreiz dzīvojām," par grāmatu saka kinorežisore Virdžīnija Lejiņa.

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!