Foto: Publicitātes foto
Lasīšanas veicināšanas projektā "Bibliotēka" iznācis Meldras Vītolas debijas romāns "Pareizās izvēles un citas muļķības". Kā "Delfi" informē autore, tas vēsta par visos laikos aktuālo problēmu: mobingu skolā un tā tālāko ietekmi un sekām pieaugušo dzīvē.

Caur šo darbu autore aicina runāt par smagām tēmām – par grūtiem apstākļiem ģimenē, vecāku alkohola un azarspēļu atkarībām un naudas trūkumu, un par to kā šādā ģimenē jūtas bērni, kuriem jāmēģina izdzīvot, atrast un nepazaudēt sevi un nenonākt neceļos. Romāna mērķis ir uzrunāt līdzcilvēkus un sabiedrību kopumā - kā pusaudžus, tā arī pieaugušos un aicināt cilvēkus sadoties rokās dodot viens otram cerību uz labāku nākotni.

"Pareizās izvēles un citas muļķības" ir viens no lasīšanas veicināšanas projekta "Bibliotēka" Jauno rakstnieku konkursa dalībnieku darbiem. Romāns ir autores mēģinājums runāt ar sabiedrību par tēmām, kuras parasti cilvēki vēlas noklusēt. Tas ir veltījums cilvēkam un cilvēcībai.

"Šis ir mans pirmais izdotais romāns, bet ne pirmais uzrakstītais," atklāj jaunā rakstniece Meldra Vītola. "Manā "Word atvilktnē" ir vēl seši romāni, kuri vēlas redzēt dienasgaismu. Patlaban rakstot eksperimentēju dažādos žanros. Vēl neizdoto darbu kolekcijā ir fantāzijas romāns, pāris detektīvi, psiholoģisks trilleris un arī mazliet no mistikas. Tomēr visus šos darbus vieno mīlestības, draudzības, sapratnes tēmas, un man raksturīgā varoņu dziļāko dvēseles nostūru izstaigāšana un iedziļināšanās viņu emocijās.

Grāmatā "Pareizās izvēles un citas muļķības" galvenie varoņi ir divi – Aleksandrs un Natella. Abi, katrs no sava skatpunkta, ved lasītāju pa savu dzīvju dažādu emociju un izjūtu pilnajām takām. Aleksandrs vēlas justies piederīgs "krutajiem". Natella ir Aleksandra labākā draudzene un klases atstumtā. Vēl ir trešais. Klasesbiedrs Daniels – bagātu vecāku dēls un klases foršākais čalis, vienlaikus arī Natellas apcēlējs. Katram no viņiem nākas izdarīt savas izvēles, kuras nosaka trijotnes tālāko likteni.

Grāmatas atklāšanas svētki notiks 13. aprīlī, pulksten 18 "Kalnciema rezidencē". Pasākumā būs iespēja iepazīties gan ar jauno autori, gan viņas veikumu.

Grāmata nākusi klajā izdeviecībā "Ezerrozes grāmatas" un ir pieejama grāmatnīcās visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!