Foto: Dienas Grāmata/LETA

Izdevniecībā "Dienas Grāmata" iznācis Svena Kuzmina otrais romāns "Dizažio", kas veltīts mākslas cilvēkiem, to iekšējām pasaulēm un ikdienas dzīvēm.

Svens Kuzmins ir uzaudzis starp provinces māksliniekiem: lieliem un maziem talantiem, amatniekiem, diletantiem, ģēnijiem un frīkiem. Romāna darbība risinās Hohmā – fiktīvā Latvijas kūrortpilsētā. Tas ir personisks stāsts par vietas vēsturi, mītiem, idejām un tradīcijām, kā arī par vidi, kurā, ja pacenšas, var atrast jebko, izņemot garlaicīgu biogrāfiju.

“Latvju literatūrā ir daudz varoņu, kuri nebaidās vētru. Svens Kuzmins ceļ mums priekšā personāžu, kuram, citēju, “nav bail ne no vētrām, ne no maukām”. Dizažio manī vieš pārliecību, ka mākslas mazās uzvaras iespējamas ne tikai Hohmā,” par romānu vēsta redaktore Gundega Blumberga.

Tikmēr mākslas zinātniece Santa Hirša to raksturo šādi: “Svenam ir izdevies precīzi atklāt radošās dvēseles anatomiju, tās trauslumu un traģismu. Asprātīga ironija par jaunrades un birokrātijas nebeidzamajām sadursmēm slēpj aizkustinošu stāstu par mākslas ugunīm, kuru spēks spēj gan uzvarēt eksistences bezjēdzību, gan pilnībā izdedzināt pašu radītāju.”

Līdz šim apgādā “Dienas Grāmata” iznākušas divas Kuzmina grāmatas: stāstu krājums “Pilsētas šamaņi” (2016) un romāns “Hohma” (2019).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!