Foto: AFP/Scanpix
Izraēla vācu rakstnieku, Nobela prēmijas laureātu Ginteru Grasu pasludinājusi par nevēlamu valstij – persona non grata, raksta ārvalstu prese.

Romāna "Skārda bungas" autoram, kurš nesen dažādos pasaules preses izdevumos publicēja Izraēlu kritizējošu dzejoli, turpmāk būs liegta iespēja iebraukt Izraēlas valstī.

Lēmums par liegumu Grasam iebraukt Izraēlā pieņemts, pamatojoties uz likumu, kas Izraēlas iekšlietu ministrijai ļauj aizliegt iebraukt valstī nacisma atbalstītājiem. Atgādinām, ka 2006. gadā savā autobiogrāfijā "Lobot sīpolu" publiskoja faktu, ka Otrā Pasaules kara laikā dienējis SS vienībā.

Izraēlas iekšlietu ministrs Elijs Išaijs paziņojis, ka Ginters Grass var izplatīt savas "sagrozītās un melīgās publikācijas" no Irānas teritorijas, kur viņš visdrīzāk atradīs pateicīgu auditoriju.

Jau ziņots, ka 4. aprīlī vadošajas pasaules medijos tika publicēts Gintera Grasa dzejolis, kurā viņš Izraēlu sauc par "trauslā miera postītāju" un aicina pasaules politiķus pārņemt kontroli ne tikai pār Irānas, bet arī Izraēlas kodolprogrammu.

Publikācija izsaukusi negatīvu reakciju ne tikai Izraēlā, bet arī viņa dzimtenē Vācijā. Grass saņēmis nosodījumu no Vācijas ārlietu ministra Gido Vestervelles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!