Foto: Publicitātes foto / Reuters/Scanpix / Shutterstock / Publicitātes attēli
Jāņa Akuratera 143. dzimšanas dienā Jāņa Akuratera muzejā (Rīgā, O.Vācieša ielā 6a) svētdien, 13. janvārī, notiks trīsdaļīgs pasākums "Vēlēšanās. Tuvošanās. Atklāšanās", kurā tiks prezentēti trīs jauni izdevumi, portālu "Delfi" informē Memoriālo muzeju apvienības pārstāvji.

Pulksten 13.00 sāksies pirmais cēliens – Jāņa Akuratera "Kalpa zēna vasara. Degoša sala" jaunā izdevuma atvēršana apgāda "Jumava" paspārnē.

Turpinājumā, pulksten 14.30, gaidāms otrais cēliens – Māra Salēja (Marians Rižijs) piektā dzejoļu krājuma "Tuvošanās" atvēršana. Izdot apgāds "Zvaigzne ABC".

Māris Salējs ir atdzejotājs un dzejnieks ar plašu un daudzveidīgu pieredzi. Viņa daiļradi raksturo klasiskās dzejas saturisko vērtību apvienošana ar formas un izteiksmes novatoriskumu. Salējs ir tulkojis un atdzejojis Ivanu Franko, Česlavu Milošu, Oļegu Ļencoju un Andžeju Sapkovski.

Pulksten 16.00 pasākumu noslēgs trešais cēliens – Ievas Akurateres un Aivara Hermana jaunā mūzikas albuma "Vēlēšanās" atvēršana. Ieva Akuratere ir zināma kā grupas "Pērkons" soliste, darbojusies arī kā aktrise, karjeras laikā izdevusi jau ap 17 ierakstu. Aivars Hermanis bieži tiek dēvēts kā viens no labākajiem Latvijas ģitāristiem, sadarbojies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Krievijas valsts Televīzijas un Radio Vieglās mūzikas orķestri, Liepājas Simfonisko orķestri. Dažādu grupu sastāvos koncertējis Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā, Lietuvā, Igaunijā, Gruzijā, Armēnijā un citviet.

Starp cēlieniem – kafijas pauzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!